Garp szerint Creative Commons License 2004.07.13 0 0 441

Igen, vannak olyan stílusú bútorok, ahova ezek a motívumok elengedhetetlenek. Nem is mondom én sem, hogy nem kell, csak azt, hogy én még élesben nem használtam. Az az igazság, hogy amikor vettem egy marót, első dolgom volt, hogy kipróbáljam és szabályosan megrettentem tőle, miközben csinos kis rajzocskákat karistoltam egy darab deszkába. Iszonyú nehéz uralni egy ilyet, nehezen tudom elképzelni, hogy kvázi szabadkézi díszítő maratásra hogyan bírnám használni. Persze élmegmunkálásra és hasonlókra nagyon jó, főleg vezetőléc, vagy gyűrű használatával, de akkor nagyon elment a kedvem tőle és még nem jött meg. :D

 

A másik dolog, hogy nagyon jó lenne, ha járna erre valaki, aki benne van a vésőkkel és késekkel való szabadkézi famegmunkálásban (fafaragás), jó lenne ebbe is belekóstolni.

 

Kérdésem lenne, hogy Ti milyen faragasztót használtok/ajánltok. Én Palma faragasztókat használok, amik elég jók, de azért az, hogy "erősebb a ragasztás, mint a fa" messze nem jön be velük.

 

És még egy kérdés, hogy a mostanában egyre több helyen kapható faviaszokat használta-e már valaki és milyenek a tapasztalatok? Azért izgat ez a dolog, mert van 1-2 olyan fa a lakásban (galéria korlátja, stb), amiket nagyon sokat "fogdosunk" és ezek az eredetileg is elég szépen megcsinált és szépen lelakkozott fák ettől gyönyörű felületűek lettek.

 

És még 1. :D Hogyan lehet egy vadonat új fenyő fafelületet kicsit "megöregíteni", hogy a korábban elkészült darabok közül ne virítson annyira?

Előzmény: Törölt nick (440)