Törölt nick Creative Commons License 2004.07.10 0 0 105

Sziasztok!

 

Olvastam a fórumot, és ez a téma engem is nagyon érdekel. Elég sokat kínlódtam a bőrömmel, minden nyomot hagyott rajta, strandra nem mertem menni, stb. De hát ezt ti is megéltétek. Viszont nekem van némi tapasztalatom erről-arról.

Nem akarok senkit elkeseríteni, de csak egyetlen végleges módszer van, és ez nem a lézer. Arról csak azt lehet hallani, hogy 2 év múlva visszanő. Másrészt, ha olyan jó lenne (vagy lenne tuti módszer), az összes sztár rég megcsináltatta volna magának, ezzel szemben ha nyilatkoznak, mindenhol azt hallani hogy ők is gyantáztatnak. Ez mindenki problémája, és ők biztosan megtalálták volna a gyors, fájdalommentes, végleges megoldást.

Ilyen nincs, viszont van egy olyan, ami az egyetlen tuti módszer, már 30 évvel ezelőtt is alkalmazták, senkinek semmi baja nem lett tőle és tényleg végleges. Csak egy hátránya van, hogy nagyon fájdalmas, időigényes, és hát annyira nem is olcsó. Ami most jön, az hervasztó lesz, de ez a realitás.

Az adatok: én négy éve minden télen járok nagyrészt hetente elektromos epilálásra. Ezt valaki már írta itt a fórumon, de azt hiszem én kicsit többek tudok róla. Nem tudom, mire alapozod, hogy semmi hatása nincs, én már 2 éve nem gyantázom a lábam (térd alatt), mert nem kell, és a bikinivonalamról is 95%-ban eltűnt a szőr. És ez tartós, szépen begyógyul. Szerintem te csak egyszer voltál, nem tudom hány szőrt szedtek ki rólad, 50-et, 100-at? Nos, rólam eddig 26.000-et! Most a combom, bajusz, kar van soron (barna típus vagyok). Csak a lábon több 10.000 szőrszál van (lehet hogy a 100.000-et is eléri), a bajuszon ezernél is több.

A módszer lényege, hogy egy vékony tűvel áramot vezetnek a szőrtüszőbe és így elégetik azt. El lehet képzelni, milyen érzés, én nem áltatok senkit. De mint mindent, ezt is meg lehet szokni, én már egész jól bírom, bár nem mindig. De persze akinek a gyanta is halál, annak nem tudok mit mondani. /Az első gyantázás mindig rosszabb, egy idő után viszont meg se érzed. Főleg fiúknak mondom: ha ennyi nő kibírja, miért ne bírnád ki te is?/ A szépségért szenvedni kell, de szerintem megéri. Nekem elég jó érzés, hogy nem kell foglalkoznom a lábaimmal. :) Már a bajszom is elég jól megritkult, nem kell szőkítgetni. És még valami: minden erősíti a szőröket, még a szőkítés is. Ne legyenek illúzióitok! Állítólag még a lézer is (gondolom, ha szarul csinálják)!!!

A kozmetikusom profi, külön elvégezte ezt a tanfolyamot és nagyon ügyes. De még így is van kb. 10-20% visszanövés. Úgyhogy kecsegtetni ezzel senkit nem tudok. De őhozzá is járnak fiúk, például a hátukkal. Kisebb területeken viszonylag emberi időn belül eredményt lehet elérni, ha rászánsz egy kis időt. A problémás az, ha valaki több területen akar megszabadulni a szőrtől, mint például én. Egy alkalommal 200-500 szálat lehet kb. kiszedni, többet úgyse bírsz, és sok időbe is telik. Nekem 300 szál az átlag egy alkalommal, ez kb. másfél-két óra.

Ja, még valami: mi is fújunk rá mindig Lidocaint, de mivel az csak a bőr felszínén hat, nem ér túl sokat... A kezelés után kis sebek lesznek minden egyes megszúrt szőr helyén, ezek 4-6 hét alatt múlnak el, napozni nem szabad vele. De ha egyszer kész, a bőr sokkal szebb, mint a gyanta után (nem gyulladnak be többet a szőrtüszők, stb.). Szerintem azért nem ismerik sokan ezt a módszert, mert fájdalmas, és ezért kevesen szánják rá magukat. Én csak azt tudom mondani, hogy ha van kellő motivációd, akaraterőd és kitartásod, semmi sem lehetetlen. Van rá azért egy jópár élő példa.

Remélem mindent leírtam, de ha valakit érdekelne még valami, nyugodtan kérdezzetek. Ja, most jut eszembe, ez biztos érdekes lehet, az ára 30-100 Ft/szál. Nem csinálják túl sok helyen, nincs annyi vendég...

Remélem azért nagyon nem szomorítottalak el titeket. Üdv mindenkinek.