Pimiske Creative Commons License 2004.07.08 0 0 2564

Sziasztok!

 

Darlyn! Én azt gondoltam, hogy a barátnőd anyukájához jársz fogorvoshoz. Rosszul értettem?

 

A korona miatt szerintem azért dagadt be, mert ez a gyulladt fog, s amikor a koronát felragasztják, amíg megköt a ragasztó, nyomják a fogra. Szerintem már ez sem tetszett a fogamnak. Aztán meg a korona mellett kijött ragasztót egy hegyes vacakkal kapirgálják le, a korona szélénél körbe. Ez sem tetszett szerintem. Nagyon féltem, hogy nem fog elmúlni, vagy reggelre még jobban bedagad, és ki kell húzni vadi új koronástól, de talán lenyugszik. Bár az este volt is Corsodyllal öblögetés! Meg még ma is lesz, hátha az is használ.

 

Még 7 fogtömés vár rám. Azt nem tudom, melyik a lyukas, de a többiben az amalgám tömést kell kicserélni. Felül van 3, alul meg négy, hátsó fogak. Szóval még egy ideig látjuk egymást a doktornővel. És holnap megyek a kórházba panoráma röntgenre. A  félelem nagyon-nagyon lassan múlik. Ezzel kapcsolatban nagyon tetszik Fed-1 utolsó hozzászólása. Amikor a doktornő meglát, általában megkérdezi, hogy minden rendben van-e, mert állítólag olyan riadt arcot vágok, hogy azt szokta hinni, hogy szörnyűséget fogok mondani, mondjuk, hogy letört valamelyik fogam. A lényeg, hogy még mindig utálok bemenni a rendelőbe, és egyszerűen még taszít a szék. De amikor már hozzáfog, utána már elmúlik, sikerül valamennyire megnyugodni. S próbáltam csökkenteni a xanaxot is, egészről félre. Tegnap front volt, nem is éreztem túl jól magam, s azon gondolkodtam a váróban, hogy bevehettem volna a másik felet is. De ha nem akarok "leszokni" róla, akkor szerintem nem is tudok. Úgyhogy nagyon erőltetem magamnak a bátorságot. Meg nem is kellene félni, nem történik semmi kibírhatatlan, csak szerintem az első műtét élménye, meg egyszer 8-9 éves korom körül 3-an lefogtak egy foghúzáshoz, s ez olyan meghatározó, hogy még mindig nem tudok rajta felülkerekedni. Vicces: tegnap úgy vert a szívem, hogy az előke (amit a nyakadba tesznek) is ritmusosan lüktetett rajtam. (Persze egyébként is gyorsabb a pulzusom, mint egy normál embernek, általában 86-96).

 

Inzulinszintet nem nézett az orvos, mert ő nőgyógyász, és nem belgyógyász. Ma már ez is így működik. De azt sem mondta, hogy menjek belgyógyászhoz.

 

Tök jó! Legelőször én is védőnő akartam lenni. Ezt sem kellene abbahagynod. Hány éves a főiskola? Már csak egy éved van hátra? Hol vagy gyakorlaton? Kórházban?

 

Tusi74! Teljesen el vagyok képedve az árakon, amiket írtál. Nekem két első fogra volt 34.000,- a porcelán korona, meg az előző korona levételnél, egy röntgenért és a mintavételekért fizettem 3.000,- Ft-ot. Persze ez nem Pest, hanem vidék. De akkor is! Nem feltétlenül a drága a jó fogorvos. Szerintem is inkább menj el valaki máshoz.

Előzmény: Darlyn (2549)