Törölt nick
1999.06.01
|
|
0 0
90
|
Kedves Kincsevaros!
Nagyon megremisztett es elszomoritott a "batoritasod". De nem fogom feladni: nem menekulok el onnan "teljesen"- 100%-ig- orokre, hogy ertheto legyek. A SZULOVAROSOM!! Fenebe! Nehez az elet ;(. A bronz tablat a Matyas szoborcsoporton meg lattam: "Matyas kiraly a bunkok kiralya!" (sarkitva). Csak a Maria zaszlot nem veszik figyelembe, meg Kinizsinek a harcsa bajuszat, ami mindig is magyar jellegzetesseg volt es mindig is szurta a romanok szemet. Erdekes most eszre sem veszik :o!
Errol jut eszembe egy tortenet (ha nem illik ebbe a topicba, kerlek figyelmeztessetek):
'88 tajekan lehetett: edzesre igyekeztem, de hamarabb ertem be a varosba, igy leultem a Matyas szoborral szemben es nezegettem a diszmagyar pancelokat (na tessek, meg ez is!), mikor egy csoport kisiskolas allt meg elotte. A tanar nagy lendulettel meselt, en meg kozelebb mentem, hogy hallgassam (mindig is erdekelt a tortenelem). Kb. ezt mondta:"...es Matyas kiraly volt az egyik legnagyobb roman kiraly, mert meg Magyarorszagot is meghoditotta." Jo nagyot rohogtem, amire eleg csunya nezes volt a felelet. Szegeny alsos kolkok meg csak lestek, hogy mi olyan mulatsagos.
Bocs, hogy eltertem a targytol. Igyexem kovetni az eredeti targyat.
stempi. |
|