countryboy Creative Commons License 2004.07.05 0 0 417

Howdy!

Itt új vagyok, de szerencsére a country-ban nem.

 

Az első hallgatnivaló ajánlatom:

BIG & RICH - Horse of a different color

 

A Lonestar-ból 1997-ben kiebrudalt John Rich alapította haverjával, Big Kenny-vel, májusban jelent meg az első CD-jük. Ha akartok valami újat hallani, nem pedig a szokásos kliséket, akkor ez az igazi countryzene, már aranylemez az USA-ban, ami manapság 2 hónap alatt jó példányszámnak számít (500.000 db), hiszen már szinte közhely, hogy Nashville mekkora válságban van jó ideje. Jellemző John Rich esete is, aki nem fogadta el hogy a Lonestar átmegy a nyálas, country-pop zenét játszó bandák közé (ilyen még pl a Rascal Flatts) és kilépett a bandából. Aki ismeri a Lonestar lemezeit, az tudja, hogy a legelső 1995-ös albumok mennyire más mint amit most csinálnak, az még egy igazi honky tonk zene volt, Merle Haggard és George Jones nyomában. A csapat a populáris country irányába ment el (azért hogy ismertebbek legyenek és ezáltal több pénzük legyen), akárcsak a szólisták közül Faith vagy Shania, őket nevezik "Murder"-nek odakint, akik megölték a country-t Nashville-ben, a Music Row-n (itt található a legtöbb stúdió).

Ha valaki közületek ismeri Alan Jackson és George Strait duettjét, a Murder On Music Row-t akkor tudjátok miről beszélek.

Ennyit elöljáróban, mert oldalakat tudnék irni erről a témáról.

Szóval ha új hangzású, pörgős és kissé rockos country-ra vágytok, BIG & RICH!

Lehet velem vitázni, de ebben a csöpögős, rádiók által manipulált ki lehet sztár és ki nem világban jó hallgatni egy olyan számot, mint pl a kezdő dal, a Rollin' és nem csak a benne lévő rap betétre gondolok. Valahogy pörög az egész és ez tetszik.

 

A következő ajánlatom: az új Jimmy Buffett lemez, a License To Chill, rajta olyan sztárok vendégszereplésével, mint Clint Black, Alan Jackson, George Strait, Toby Keith, Martina McBride, Nanci Griffith. Ez sem rossz ám!!!

De erről majd legközelebb!

 

countryboy