Törölt nick Creative Commons License 2004.07.02 0 0 46
Hát... a számítógép elterjedéséről annyit, hogy Amerikában 1980-ban találták ki a PC-t az IBM meg Bill Gatyesz bátyó (akkor még öcsi), addig házi használatra a HC-k (home computer, pl. ZX Spectrum, Commodore-64, Enterprise 128) voltak elérhetők.
Magyarország nagyobb cégei valamikor a 80-as évek közepén kezdtek el PC-ket beszerezni, az én akkori munkahelyem 1987-ben szerzett be egy XT-t a régi szép Rosytext szövegszerkesztőt felváltandó. A gépben még nem volt merevlemez, csak 360 kB-os floppy (5 1/4 collos - aztán később került bele egy 10 MB-os, elképzelhetetlenül nagynak tartott kapacitású vinyó). Pedig az is elég vezető cég volt akkoriban az országban.
A fax egy kicsit még később kezdett el terjedni, bizony amikor sürgősen kellett valahova üzenni, és nem telefonon akartuk azt megtenni, telexezni kellett (szép mutatvány volt egy ilyen lyukszalaggyártás...).
Ahol volt számítógépterem, oda meg nem lehetett csak úgy bejárkálni (egyrészt mert valóban elfoglalta a termet a száímógép, másrészt mert azokhoz a gépekhez valóban érteni kellett, és egy véletlen belepiszkálással akár hetek munkáját elbaszhatta egy illetéktelen - nem voltak nagyon gyors gépek, na).
A KISZ-élet 1988 táján már erősen fékezett habzással pezsgett...
Előzmény: Lilia (31)