billboy Creative Commons License 2004.07.02 0 0 37

Ismét egy történet a múltamból:

 

Edit a szomszédban lakott, 7 évesen találkoztunk először, Ő 10 volt akkor. Hosszú, barna hajú csaj volt és én kisgyerekként azzal a rajongással figyeltem mindig, mint amit egy igazi nagylánnyal kapcsolatban minden kisfiú érez. Telt múlt az idő, és Edit igazi nagylánnyá érett, bulik, fiúk, stb. ahogy az lenni szokott.  Ekkoriban egy kissé felszinesebb lett a viszonyunk, hiszen ő már az élet sűrűjében járt, énpedig a serdülőkoromat éltem. Edit közben férjhez ment, gyereke lett, majd elvált, és ráadásként édesanyja is meghalt. Csapás, csapás hátán!!!

Bánatában az alkoholhoz nyúlt, rendszeresen .

 

Egyik hétvégén, érettségi előtt bulit tartottam otthon. Edit este 10 felé átkopogott, hogy ne haragudjak,de halkítsunk egy kicsit a zenén, mert a gyereket el kell altassa.

Persze, feleltem, és egy hirtelen ötlettel áthívtam a buliba. Negyed óra múlva át is jött, szégyenlősen, egy áttetsző fehér blúzban, hosszú szoknyában. Néhány pohár ital után már mosolyogni is láttam, hosszú idő után elfelejtette a búját egy kicsit....

Táncoltunk is, lassút is ahol néha-néha hozzám ért, és talán érezte feszülő hangulatom is. Már éjfél is jóval elmúlt, a buli feloszlott, csak Ő maradt, meg én, amikor megkért, hogy kísérjem haza, egyrészt, mert bizonytalanok voltak a léptei( talán az alkohol?), másrészt a gyerekre is rá akart nézni.

Karon fogtam, kissé átöleltem, közben véletlen a mellét is átfogtam, de mintha észre sem vette volna, lassan mentünk a lakása felé. Bent a szobában megnéztük az alvó kislányát, majd a hálószobája felé vettük az irányt. Itt szó nélkül levetett minden ruháját, és anyaszült meztelenül az ágyába feküdt. Én mellé és lágyan csókolóztunk, közben símogattamm mindenhol, egészen addig, míg el nem aludt.

Sohasem beszéltünk később erről az estéről, Edit azóta boldogan él az USA-ban és én örülök, hogy megtörtént, és leírhattam a történetemet...