Törölt nick Creative Commons License 2004.07.01 0 0 38

Látom már több mint fél éve nem volt itt hsz, hát itt az ideje hogy legyen. :)))

A topik kérdésére válaszolva, ha választani kell, hogy gyorsvonat vagy IC akkor én a gyorsvonatot részesítem előnyben. Mondjuk ez leginkább akkor igaz ha fülkés kocsikból áll a szerelvény.

Az IC-ken nem tudok kényelmesen ülni, akárcsak a buszokon (ugyanaz az üléstípus), és megfájdul a hátam. A lábamat kinyújtani nem tudom így a térdeim is belefájdulnak. Emiatt nekem megéri 30-40 perccel többet utazni gyorsvonaton mint IC-n. Ja igen Pécs-Bp. vonalon mindez.

Az lenne a legjobb ha lenne egy vonat oda és egy vissza ami kb. ugyanannyi helyen állna meg mint az IC de fülkés kocsikból állna. Szerintem sokkal többen vennék igénybe mint ezt a csicsás kényelmetlen vackot amelyen még normális légkondi sincs itt Pécsen.

A múltkor Kaposváron láttam egy elvi InterPici-t. Azért elvi mert a menetrendben IP de a valóságban egy átalakítás, újrafestés nélküli Bz szerelvény volt. Semmi nem utalt arra, hogy esetleg IP lenne.

Egyébként engem a légkondi hiánya nem szokott zavarni a gyorsvonaton, mivel ha meleg van csak kihajolok kicsit az ablakon és már nincs is annyira melegem. Mert ugye annak normális ablakai vannak. :)