hosszu Creative Commons License 2004.06.28 0 0 166

kferenc:

Annyi pontosítás, hogy a vad valóban az állam tulajdona, de ha jogszerűen elejtik, akkor a vadászatra jogosult tulajdona lesz. A trófea meg az elejtőé. Egy ilyen vadászatra jogosulttal kellene összehaverkodnod. Úgy hívják, hogy vadásztársaság :)))

 

A vadászat ma már tényleg nem bevételi forrás, inkább szenvedély. Normális embernek nem azon jár az agya, hogy karácsony másnapján hajnalban minusz 8 fokban 4-5 kilométer kergesse a sűrű nádasban a vaddisznókat. Mégis van egy feeling-je, amikor a 2 óra kergetőzés után ott fekszik pár a röfi 40 ember által körülállva. Meg annak is, amikor beszakad a jég és telemegy a csizma jeges vízzel...

 

Szerintem van egy másik praktikus vonatkozása is a vadászjegynek és a fegyvertartási engedélynek. Mehetsz korongot lőni. Ez is egy jó "szellemi" sport, van sok fajtája (skeet, trap, parcours, stb.). A céltáblával szemben minden korong és minden célzás (célrakapás) más. Az eredmény pedig látványos, élmény profik szereplését nézni is. Csak vigyázz, mert ha rákapsz (tudok ilyet), egy olcsóbb puska árát akár havonta elpufogtathatod :)))

Előzmény: HUNTERKILLER (159)