webmaestro Creative Commons License 2004.06.27 0 0 1062
Sziasztok.

A minap vásároltam 2 db klímát a Metró áruházban (Regal/Vestel) de csak később vettem észre (a dobozra ragaszottt cetlin olvasva), hogy a garancia kizárólag akkor érvényes, ha egy Flag nevű cég üzemeli be.
Felhívtam pár klímaszerelőt, akik netto 30-35 ezer Ft-os alapáron vállalnák a dolgot (persze ezzel elvész a garancia).
Ezután felhívtam ezt a Flag céget, ahol a telefonban azt mondták, hogy ÁTLAGOSAN netto 45 ezer Ft-ért dolgoznak, később kijöttek a szerelőik felmérni, de ők már MINIMUM 49 ezer ft-os árakról beszéltek.

Ezután megkérdezték a szerelők, hogy hol van a klímák harmadik doboza, amelyben a tartozékok vannak, mert az még 12 ezer lesz klímánként. Mondom, hogy nem kaptam ilyet. Azt mondták, hogy van amelyikhez nem adnak tartozékdobozt, de a Vestel és Regal-hoz mindig adnak.
Visszamentem a budaörsi Metróba, ahol a hölgy úgy tájékotzatott, hogy náluk sohasem adnak ilyen harmadik dobozt ezen klímákhoz.

Ja: a szerelők még azt is mondták, hogy készüljek fel, mert a fent említett két tartozékcsomagon felül a kültéri és beltéri egység között menő csövek és kábelek ára (a két klímához összesen kb 10m), ami további költség lesz.

Kérdéseim:
- kapott-e valaki ilyen tartozék-csomagot a klíma mellé, és ha igen hol?
- a jelek szerint ha a Metróban valaki vásárol 175 ezer Ft-ért két klímát, azok beszerelése (ha nem szeretné elveszteni a garanciát) újabb 170 ezer Ft-ba kerül. Reális ez? Másoknak is ennyibe került?