silvius Creative Commons License 2004.06.23 0 0 108
Igazatok van a vizsgákkal kapcsolatban és a morze nélküliség is jól hangzik. Valahogy mindig biztos voltam benne, hogy egyszer még levizsgázom, de kb. nyugdíjaskoromra tettem ezt az időpontot, félek a jogsimmal is ez lesz a helyzet, arra sincs időm.

Viszontag. Kicsit zavar az, hogy olyan dolgokat is meg kell tanulnom egy vizsgára, amihez nem értek, úgy érzem nagyon távol áll tőlem és a rádiózásról alkotott képemtől. Csököttagyú bölcsész hülyegyerek vagyok. A hullámterjedés, az antennaépítés, a forgalmazás nagyon érdekel, de ha valami melegszik, kiég, nem működik, beragad, akkor szerelő. Nem tudok forrasztani, nem ismerem a diódák színkódolását sem és fogalmam sincs, hogy épül fel egy kristály oszcillátor, meg hogy az mire jó.

Nézegettem ezt a kiváló linket már soxor:
http://www.ha5kfu.hu/ és arra jutottam, hogy a műszaki részen tutira elbucskáznék.

Ráadásul engem az RH része érdekel inkább a dolognak. Főleg a 10méter...azért elgondolkodtam a dolgon.

Tegnap este igen szaftos kis terjengés volt 11 méteren. Két francia QSO-m össze is jött Lyon és környékéről, már 121 összeköttetésem volt nemzetközi szinteken. Éjfél felé hollandokat hallottam a 27.555 USB-n, valamint a közép frekiken is sok beszélgetést hollandul FM üzemmódban. Szépen fade-ingeltek be az adások, igazi ionoszférikus terjedés volt.

keresek megvételre elfogadható áron President Lincoln típusú rádiót. Ha tudtok valakit, aki megválik tőle, értesítsetek.

Előzmény: transit (107)