Törölt nick Creative Commons License 2004.06.22 0 0 97
Nem szép tőled, hogy más nicknevét cikized, de egyébként jó híreim vannak:

1. ha nincs időd most, még lehet később elegendő (1 nap kell a vizsgához, és egész életedre szól)

2. kutya sem szól bele a forgalmazásodba (hallgass bele egy átjátszóba!), mindössze van néhány szabály, ami a sávhasználók érdekét védi ... és nem is kell fizetni (gondolom nem az engedély 2000Ft-os okirati illetéke az nehézséged).

FreeBand - az izlések különböznek, mindenesetre az amatőrsávok nemzetközileg vannak kijelölve, ami azt is jelenti, hogy profi szolgálatok nem zavarnak be (ill nem annyira:-))), és az amatőr sem zavarja azokat.
Azt magam is nagyon sajnálom, hogy a hivatalosan szabad "tébolyda" sávok száma igen csekély (CB,PMR) és az üzemmódok is nagyon kötöttek - ha én lennék a király, több lehetőséget adnék a "szabadúszóknak".

Morze - ez évtől nemzetközileg már nem kötelező, és ha a magyar hatóság nem túl vaskalapos, talán hamarosan (még az idén!) nálunk is változás lesz, ugyanis nemzeti hatáskörbe van utalva a szabályozás.

QSL lapot az amatőrök sem mindig küldenek (van aki soha), viszont ha kifejezetten kérik akkor mindössze illendő, és ez viszonossági alapon is működik. Nyugodtan lehet email-ban is küldeni, ha tudod a címet, a régi "lap" eljárás nyilvánvalóan az 50 évvel ezelőtti technikára épült, de van aki nosztalgia okokból kedveli - ehhez joga van. Ha meg valaki nem akar, akkor nem küld.

... szoval az egész hobby nagyságrendekkel egyszerűbb mint gondolnád.

Előzmény: silvius (95)