wind12 Creative Commons License 2004.06.16 0 0 1011
Viricsi

Lehet, hogy máshol néztünk utánna a dolognak, de április 30-al bezárólag megtiltottak minden R22-vel működő (és minden klórtartalmú közegre vonatkozik ez) új berendezés forgalomba-hozatalát, és beüzemelését is. A raktáron lévő berendezéseket még értékesítés előtt a forgalombahozó cég köteles klórmentes közeggel való üzemelésre átállítani. R22-t csak és kizárólag szervízcélra, javításhoz zárt techológiával szabad felhasználni. Egyébként a csak hűtő klímákat (R22) már régebben betiltották, hőszivattyús berendezéseknél tartott a türelmi idő április 30-ig.

Egyébként biztos nehéz dolog a régen szakmában lévőknek elfogadni az új szabályozásokat, pláne hogy pénzbefektetéssel is jár, dehát ezek azért valljuk be mindannyiunk érdekeit szolgálják. Az biztos, hogy pár éve nem volt szükség egy klímás szakinak lefejtőre, meg vákumszivattyúra, meg egyéb az új gázokhoz alkalmas műszerekre. Most viszont el kell fogadni, és szerintem meg kell próbálni betartani a szabályokat. A régi hűtős tankönyvekben még teljesen elfogadott technológia volt, hogy alkalmasint kiengedjük a levegőbe a hűtőközeget, de a mai viszonyok közt már erre hivatkozni szerintem nem etikus. Az viszont, hogy esetleg egy üveg kóla lehűtésére kiengedünk fél kiló mérgező gázt a levegőbe, az mindenféle rendelettől függetlenül az ember jóérzésébe ütközik.

Dusan

Sajnos az áprilisi szezonnyitó akció volt, akkor a honlapon is fel volt ez tüntetve. Azért, ha gondolod keress meg, lehet, hogy találunk valami megoldást.

Előzmény: viricsi (1009)