wind12 Creative Commons License 2004.06.15 0 0 1005
Szia Viricsi!

A helyzet az, hogy nem csak értékesíteni, hanem gyártani és üzembe helyezni is tilos 2004.04.30-a óta minden klór tartalmú hűtőközeggel működő berendezést. Csak és kizárólag szervíz célra lehet R22-t felhasználni, azt is csak regeneráltat. Én tudom, hogy sokmindent nehéz megoldani, de azért nem lehetetlen. Én vásároltam 120.000 forintért egy nagy palackot, és abba gyűjtöm a lefejtett közeget. Ígéretet kaptam rá, hogy átveszik a Soós és Társa-nál. Hogy ők aztán hova adják le, nem tudom, de ismerve a céget, nehezen hinném el, hogy felelőtlenül bánnának vele.

Gergo9

A befújt levegő hőfoka nagyban függ a külső hőmérséklettől is, ha túl hideg van kint, akkor alacsony a kondenzációs nyomás, és nem hűt úgy a gép bent. Ahogy nő a kinti hőmérséklet, ezáltal eléri az üzemi nyomást, és vszínű alacsonyabb lesz a befújt levegő hőmérséklete is.

A pontos hűtőközeg-mennyiséget csak úgy tudták volna betölteni, hogy előtte lefejtik a készülékben lévő maradékot, és utána a gyárilag megadott pontos mennyiséget töltik be.
Ehhez lefejtő készülék és digitális mérleg szükséges. Ezek nagyon drága felszerelések, igen kevés klímás rendelkezik velük. A nyomás alapján történő töltés lehet jó, de azért az mégis csak saccolás. Végülis azt soha nem fogod megtudni, hogy a 3,6 kW-os klímád csak 2,9 kW-ot ad le.

K2laci

Ezt a nitrogénes hűtést én sem értem. Nitrogént csak forrasztáskor valamint gáztömörség-ellenőrzéskor szoktunk használni.