viricsi Creative Commons License 2004.06.15 0 0 991
Üdvözlettel midenkinek!

Ha megengeditek beleokoskodnék a klímaügyi topicba szakbarbárként,több íráshoz is csatlakozva.

1.Az R22-es gázzal töltött reverzibilis (hűtő-fűtő)gépekeket 2004.április 30.ig lehetett forgalomba hozni.
Miért rontaná a klímások presztizsét az R22-es gázzal forgalmazott készülék? A laikus felhasználó úgy sem tudja miről szól a történet,a szakember meg tudja hogy az R22 sokkal üzembiztosabb mint pl.a 407C
A klímások presztizsét a tróger munka minősége rontja.

2.gergo9nek:az "oppá bocsi túlnyomtuk" bizony valós probléma,ha a külső hőmérséklet alacsonyabb a szokásos működési hőmérsékletnél a töltéskor akkor bizony a rendszer túl van"nyomva"és a magasabb lesz az elpárolgási hőmérséklet,vagyis kevésbé lesz hideg a kifújt levegő.
A garanciád pedig garanciális feltételektől függ.

3.foldimogyoronak:Ha szakember ment ki a gázmentes klímához,akkor a szivárgást nitrogén feltöltéssel kereste,ha nem,akkor megint kapott az ózonpajzs.

4.hollónak:Én is alvállalkozója vagyok többek közt a Flag Kft.-nek is.Ha megengeded klímás barátunk egy kicsit"csúsztatott".A Flag még az ő általa közvetített címekért sem kér áfával együtt 5.000 forintot.A garanciális javításokért az alvállalkozónak a szerződésükben rögzitett munkadíjat plusz kiszállási költséget fizet.Mint olvashatod,nem kevés kókler dolgozik a pályán.Ha a telepítésből adódik a meghibásodás,szerinted nem a telepítőnek kell a felelőséget vállalnia.
Lehet hogy újat mondok neked,de minden termék árába be van építve a garancia is.Azt nem"csak úgy"adják,hanem megfizettetik a termék vásárlójával.

5.Mobil klímákról:gondolkodjatok-egy egycsöves mobil klíma honnan szívja a kifújt meleg levegőt? Igen a klimatizált helységből!Tehát a lehűtött levegőnket elszívja,aminek a helyére máshonnan ismét hűtetlen levegő kerül.Esetleg ha nincs légpótlás vákumra(depresszióra szívja a helységet.Ez tehát egy rakat sz.rt sem ér.

6.Padlásra telepített gépekről:Ha a padlástér kellően tágas és jól szellőző akkor semmi baj a telepítéssel.Ha viszont szűk és meleg,akkor jaj a kompresszornak.Nem fogja tudni leadni a helységből fölvett és saját maga által termelt hőt és ezért előbb-utóbb leég.

Nem okoskodni,hanem néhány gondolatot szerettem volna megosztani veletek.

Üdvözlettel:viricsi

Előzmény: scratch (988)