Első Polgár Creative Commons License 2004.06.14 0 0 855
az aramtermelesuk ketharmadat az olaj adja. ez szennel, bitumennel, atommal kivalthato. a szallitasbol a luxusjarmuveket kivonni-> nem kell semmit lecserelni a fogyasztas csokkentesehez, minden csaladban van vagy 3 auto, a legkisebb fogyasztasut kell hasznalni. es az autoipar sem all le, csak nyomatja a hibrideket.
a mutragya USAban nem olyan fontos, van termofold boven, vagy pedig egyszeruen elcserelik a mutragyat kajaert, mivel EU Kina elelmiszertermelese csokkenni fog, ha csokken az olaj es foldgaz ellatas .
foldgaz nehezen szallithato, viszont a vegyipari termekek mar konnyebben, egyszeruen megveszik az oroszoktol, EUtol. high techben es kajaban fizetnek pl. biotechnologia, fejlett atomtechnologia ld. Freedom reactor, azert ez egy kicsit komolyabb kezdemenyezes, mint az egy szal Finn reaktor-egy fecske nem csinal nyarat.
az USA a GDP-je 3%-at kolti K+F-re az EU 1.6%-ot. ha kell, lesz hidrogentermelo HTGR 2010-re. ne feledd a Manhattan terv mennyi ido alatt lett meg, amikor kellett.
a varosokat miert kell odebb telepiteni?
vasuthalozat megvan, csak villamositani kell.
miert nehezebb ez, mint az EUnak atallni foldgazra?
az EU politikai fuggoseget szerintem kar annyival elintezni, hogy egyesitik az urhivatalokat. az oroszoknak marhara nem tetszik a NATO bovites, a balkan meg mindig utkozesi pont. az arab veszellyel sem torodik senki meg, pedig az egy idozitett bomba.

a vita kiindulopontja pedig az volt, hogy a Kozel Kelet hirtelen destabilizalodik. nos ebben az esetben Europanak az orosz koolaj marad ( az orosz olajtermeles meddig tarthato meg fenn ebben az utemben?- jelenleg magasabb, mint szaud arabia+irak, viszont a keszleteik sokkal alacsonyabbak es dragabban kitermelhetoek) az USA a jelnelegi fogyasztas 50%-ara esik vissza. a tavol kelet 0-ra.

Előzmény: Törölt nick (849)