Törölt nick Creative Commons License 2004.06.14 0 0 823
Logikai hiba.Hogyan fogja csinálni?
Ugyannis a kisebb üzemanyag/energiafogyasztás nem azt jelenti,hogy az átlag EU polgár feleannyit használja autóját,hanem hogy feleannyit fogyaszt az autója,a lakása fűtése olcsóbb,a gyárbol rövidebb úton lehet elhozni a terméket,költségesebb,de olcsóbban üzemeltethető berendezésekkel rendelkezik.
Mindehez hozzájön még a benzint terhelő extrém adók,amik olyan mogásteret engednek,miröl nem is lehet álmodni az usa- ban.
Ugyannis az EU benzin jelenlegi ára,ha nem lenne adó 100$ fölötti benzinárnak megfelelő olajárat feltételezne.
Viszont egyrészt a gazdasági számításkat a válalkozók ilyan szintre csinálták,másrészt az olajár növekedésével az államok csökkenteni tudják drasztikusan a hatásokat egyszerű adócsökkentésel(ami persze együttjár az állami kiadások csökkentésével,de ez nem hinném hogy rossz lenne).
Tehát az európai gazdaság elepvetően jelenleg is extrém üzemanyagárakkal dolgozik,erre készült fel(a gazdaság szerkezete így lett kialakítva!),míg az ami gazdaság alacsony üzemanyagárakhoz szokott.

Persze van másik megoldás is:az olaj árának növekedésével párhozamosan csökkenteni a benzin adóját,illetve kiadási oldalon csökkenteni az alt.energiaákra adott támogatást(mivel azok piacképesek lesznek.)

Előzmény: Első Polgár (822)