Molaf Creative Commons License 2004.06.14 0 0 71
Szervusz! Én nem jártam semmilyen tanfolyamra, ha van a családban komoly vadász, az szerintem ezerszer többet ér.

1. A fegyverismereti vizsga kicsit húzós, elvileg egy hibád lehet a 20 kérdéses tesztben, ha jó a tesztmegoldó képességed akkor menni fog, (én nem is tudtam, hogy külön tananyag, és komplex fegyverismetertit tettem, szóval elvileg elég lehet a vadászvizsga könyve is. Egy parabellummal kellett lőni, nem érdekli őket, hogy szét tudod-e szedni, sőt egyáltalán semmi nem érdekli őket, csakis az, hogy vigyázol-e a fegyverrel.

"Szóval az egész tanfolyam könyvböl mehet?"

Nekem ment. :)

2. Drága, de muszáj. Én kint voltam előtte kb. 8 alkalommal, ha nem vagy egy vérbeli sörétlövő (én sajnos nagyon nem :( ), akkor bele kell nyúlnod a zsebedbe. Ha van valamilyen cimbora, vagy korongdobó gép, úgy olcsóbb a skeet. A golyós az nem tétel - szvsz.

3. Nem, orvosit kivéve.

+1:
Ha megszerezted a vadászvizsgát, akkor kiválthatod a vadászjegyet. Kell venned majd puskát, utána pedig vagy beállsz bérkilövőnek (ez nagyon drága), vagy vannak ismerőseid akik meghívnak, vagy megveszed valakinek a tagságiját egy társaságnál (bár 2007-ben újraosztják a földeket) Ez egyszeri nagyobb summa, utána tűrhető tagdíj. Egyébként tagság esetén szabadabb lehet az ember, bár ehhez szükséges jártasság is, bérkilövőként helyre, tétre, befutófra mész úgy, hogy mindenképpen ott lesz veled egy hivatásos vadász. Társas vadászati módok esetén persze nincs különbség.

Remélem, hogy tudtam segíteni, a többiek biztosan okosabbakat is mondanak majd, ha valami hülyeséget írtam, azt pedig kijavítják.

Előzmény: kferenc (70)