Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 43
T csoma !
Szerinted mit csináltunk rosszul Én kb úgy 66-68 -tól számitom "embernek " magam Az ország tele volt orosz katonával, munkásőrrel meg rendőrrel már az is nagy szó volt, hogy a koncerteket és a klubbokat engedélyezték ! Persze egy pár 3/3 -sal kibővítve ! Jól éreztük magunkat, ha éppen nem volt rendőr a közelben, túléltük és aki még jobban akarta magát érezni az disszidált jugón keresztül ! Úgy 1985-ig ez a korosztály még középvezetői posztra sem juthatott ( kivétel az a pár főKISZES ) éppen ezért ez a korosztály kezdte a gazdasági önállósulást gmk és egyebek. Ez volt olyan baromi rossz ??? És az hogy ma ide firkálhatsz és másnap nem kopog a rendőr , azt is ez a korosztály kezdte, megspékelve az un. nagygenerációval !!! Én éppen arról beszélek, hogy hogyan lehetett ennyi jó szándékból a mai napig eljutni !
Félre ne értsd már , én nem sírom vissza Kádár érát, csak azt mondtam, hogy a ma egszisztáló 35 évesektől ( és fel )senki sem kívánhatja meg , hogy köpje szemen saját multját. Ha kommunista volt és az maradt az az ő baja és több mint valószínű nem fog lelkesedni mondjuk a FIDESZ-ért .
De a nagy többség nyugodtan belenézhet a borotválkozó tükörbe és vállalhatja a hétköznapok megalkuvásait, mert ez nem bűn !!!