csurtus Creative Commons License 2004.06.12 0 0 973
Sziasztok,

egy kicsit ki fogok lógni a sorból, mert itt csupa klímaszakember és klíma-felhasználó beszélget, én meg egy mezei léghűtő-párásító-ionizáló szerkentyűvel kapcsolatosan érdeklődnék.

Azaz:

36 ezerért láttam egy ilyen gépet a BricoStore-ban. Ez gyakorlatilag egy komplex ventillátor, amelynek van víztartálya és mindenféle alprogramok segítségével egyrészt fújja a levegőt, másrészt párologtatja a vizet.

A víztartályába jégakkut is lehet tenni, és ( legalábbis a felhasználói kézikönyv szerint ) állítólag 4 órán keresztül a környezeténél 8 fokkal hűvösebbet csinál. Jégakku nélkül, csak vízzel a hűtést folyamatosan 4-5 fokkal biztosítja, plusz anionokat bocsájt ki a levegőbe.

Összefoglalva: mi a véleményetek a fenti szerkezetről? Érdemes ilyet venni? Van valakinek tapasztalata hasonlóval?

A gépet mindössze egy 45 köbméteres hálószobában akarom használni, és kizárólag este-éjszaka, elalvás előtt-alatt ( az emeleti szinten qrva meleg bír ám lenni május és szeptember között... ).

Meghallgattam működés közben, nagyon-nagyon halk, csak a víz időnkénti kotyogása furcsa, de gondolom, hozzá lehet szokni. Ja, a teljes kimenő teljesítménye mindössze 60 W.