foldimogyoro Creative Commons License 2004.06.11 0 0 946
Korci: Amit te átalakítottál kétcsövessé, abban kialakult két külön út a kétféle levegőnek (külső kör meleg levegővel, belső kör hideg levegővel), vagy egyszerűen raktál rá egy második csövet, ami a klímába bevitte a kinti meleg levegőt, hogy onnan pótolhassa, amit kifúj?

k2laci: igen, a mobil split jobb megoldás lett volna, de sokkál drágább volt, és nem tudtam többet áldozni rá. Ha meg már ez megvan, megpróbálom a legtöbbet kihozni belőle.

Ha meg tönkremegy a kompresszora, akkor valami más megoldás után nézek. Az a baj, hogy jelenleg a panelházunkon még nincsenek kültérik, és félek, hogy a szomszédok belekötnek a zaj miatt, vagy egyszerűen csak irígységből. Ha már lesz 4-5 darab fönn, én is rakatok föl, addig meg kihúzom ezzel.

Végülis füldugóval lehet mellette aludni. A hálószobám kb 6-8 négyzetméter, falszigetelés nagyhalál, az ablak mellett egy nyári napsütéses nap után kézmeleg a beton belső fele (a külseje pedig forró). Aztán ez egész éjjel nyomja a meleget a szobába. Az elmúlt pár év nagyon meleg időszakaiban volt, hogy 30 fok volt, és maradt is a hálószobában. Ilyenkor még egy gatyában, takaró nélkül aludva is leizzadtam. Ha bevittem a mobilklímát, bekapcsoltam, szépen levitte 24-25 fokra a hőmérsékletet (kisszoba), rendesen pizsamában, vékony takaróval tudtam aludni, és frissnek éreztem a levegőt, nem pedig fülledtnek, mint a klíma nélkül. Persze füldugóval aludni nem egy életbiztosítás, mert bármi történik, nem tudok róla...

Szóval a jelenlegi egy szükségmegoldás, ami a semminél több, de messze nem tökéletes. Majd lesz jobb.