I.Blasius Creative Commons License 2004.06.10 0 0 932
Hali, köszi a válaszokat.

A split klímám előnyeit természetesen látom, mivel a lakásom 30 fokos levegőjét 26 fokosra lehűti egy óra alatt (a nem klimatizált szobába átmenve érzésre ég és föld a különbség, pedig csak 4 fok a differencia), után a fél kw/h-s fogyasztással azt tartani is tudja, ami nekem elég.

A hangosság sajnos igaz, bár van egy 2,1-es Argo mobilklíma is a családban (igaz az csak 106 ezer Ft volt, míg az enyém 170 ezer), az sokkal hangosabb, az már nappal is zavar (igaz a szemembe csorgó izzadság még annál is jobban, így azt is használom ha épp ott vagyok). Aludni a Bosch mellett sem tudok (állítólag ez 50 db-es), de tulajdonképp fölösleges is éjszaka bekapcsolva hagyni, hiszen a 26 fokra lehűtött szoba északa a kinyitott ablak mellett úgysem melegszik jobban.

Mivel split klíma a helyiségben még nem volt, így azt nem tudom megítélni, hogy egy split klíma használata mennyivel lenne nekem kellemesebb (és a haverjaim szerint olcsóbb). A klímás haverom szerint egy split 7-8 évet bír ki általában, annyit remélem a mobil is kibír, főleg ennyi használattal.

Amúgy ha lukat vágatok a falba a kivezetőnek, akkor a kiszívott levegő honnan pótlódik? Magyarán idővel a szoba egy vákuum lesz, oxigén nélkül?

Amúgy a 40 órát/évet komolyan gondoltam, nekem akkor kell a klíma, ha a lakásom levegője 27 fok fölé megy és a páratartalom is megnő, ez pedig évente kb. 20 napig fordul elő (tavaly már áprilisban is előfordult, idén még a 25 fokot se érte el). Mivel nem vagyok otthon olyan sokat, így átlag napi 5 óra üzemelés elég.