otako1 Creative Commons License 2004.06.09 0 0 475
Kedves Zweldaryfor!

Sok gondolatoddal egyet értek a topikot illetően. Bár én inkább csak olvasom és próbálok tanulni belőle. Hozzászólni nem nagyon tudok főleg amikor lingarázda apró részletekig kielégítő leírásokat tesz közzé. Én inkább gyakorlatias villanyos szakközeg vagyok aki elég sokat dolgozott már a szakmában és sok mindent látott már.
Számomra két kategória létezik. Az egyik az akik értenek ahhoz amit tanultak és tudásukat állandóan fejlesztve keresik az újat. A másik kategóriát csak "műszaki ezoterikusoknak" hívom. Ők azok akik tanultak ugyan és sokat is tudnak de valamiért "inkább hisznek mint mérnek". Rengeteg új találmányt hirdető lapot és szabadalmi leírást olvasgattam végig és erősen az az érzésem, hogy sokan kevés méréstechnika órán vettek részt. Többekközt gyakran elfelejtik, hogy minden mérésünk alapja az anyaföldünk. :-) Persze mindenki hibázhat és ha megmutatják, hogy hol csesztük el akkor az be is látható sok esetben. A viták soxor abból adódnak, hogy néhányan a szükségesnél kevesebb ismerettel határozottan állítanak valamit ami majdnem, hogy axióma számba sorolandó szerintük és ha valaki meg akarja mutatni a hibát akkor persze kirobban a tiltakozás nyomán a vita. Ehhez járul még a NET nyújtotta névtelenség lehetősége is.
Soxor az az érzésem, hogy néhány embert el kéne vinni a Csodák Palotájába... sokaknak nagyon tanulságos lehetne és esetleg egy-két előadást meghallgatva szedhetne magára némi fizikai alapot is és rácsodálkozhatna egy működő Tesla tekercsre is.... :-)

Előzmény: Zweldaryfor (468)