BZoltan
2004.06.08
|
|
0 0
24808
|
A pincérek kiképzése jó gondolat... nemismerem a vendéglátóipari képzést, deszerintem kell hogy legyen ide vontakozó szakképzés.
Szerintem még az igazán nagy és menő éttermek között is kevés olyan van akinek akkor a borforgalma, hogy sommeliert tarthat.
Gondolj bele, ha a diplomás minimálbért kap egy sommelier azis havi cirka 300k HUF-ba kerül az étteremnek... minden nap 10 rugó. Hát nem tudom... ez eléggé a borok árában jelenne meg és a vége úgyis az lenne, hogy vagy szar bort adnának drágán, vagy jó bort még drágábban.
A ráció abban van, hogy az étterem megbíz egy vándor sommeliert, hogy az étlap alapjén rakjon össze egy borlapot és minden borról adjon egy kis leírást meg egy kis mesét amit a pincére szépen előadnak akedves vendégnek.
z |
Előzmény: bocsárd (24803)
|
|