Üdv Mindenkinek!
Először is gratuláció az SZKT vezetésének és minden szervezőnek a hétvégi konferencia és kiállítás színvonalas programjáért, megszervezéséért! Most épp' azon ügyködöm, hogy az utolsó kiállítási napra egy gyerekcsoportot szervezzek be... Remélem, akkor is ott lesz még megtekinthető állapotban 850, 609, 200 és a nosztalgia villamos is.
Szombaton egy kicsit szétnéztem a telepen, és fájó szívvel láttam belülről 656 állapotát... Korábban már kaptunk visszajelzést az SZKT-tól, hogy kvázi megmenthető, ha akarjuk, "csak" vigyük... Na most, azt gondolom, éppen ez a legnehezebb, mert ugye ki tud a garázsában egy bengálit tartani... A megoldás szerintem csak az lehet, hogy egy nonprofit szervezeten keresztül (alapítvány, egyesület) megszerezzük a villamost, majd fizetünk az SZKT-nak valamekkora összeget azért, hogy a telepen állhasson. Ezt követően, ha megvan a lottó 5-ös (de lehet, hogy 4-es is elég...) megkezdődet a felújítás. Látva a nosztalgia villamoson végzett munkát, azt gondolom, Szegeden jó kezekben lenne a felújítandó 656-os.
Szeretném megkérdezni: akár fizikai munkával, le nem törő lelkesedéssel; akár jelképes anyagiakkal; akár mindkettővel ki tud/szeretne beszállni egy ilyen nonprofit szervezet létrehozásába, amelynek rövidtávú célja 656 megszerzése és eredeti állapotban történő megmentése lenne, de természetesen a szervezet hasznosítható lenne más tevékenységre, programokra is, amivel akár mi tudnánk az SZKT és az elektromos tömegközlekedés helyzetét támogatni.
Várom a jelentkezők hadát! :-))
Más (csak hogy hű legyek magamhoz): 660 az 1-esen; 804 a 3-ason, "A" véggel Postás felé!!!