kilenctizenegy Creative Commons License 2004.06.08 0 0 4
Gondold el, micsoda zűrzavar kerekedne ebből :-)!
Ha a kérdések a valódi gazdasági és társadalmi problémákra koncentrálnának, mint pl. az általad feltett kérdés, a komcsizó-zsidózó pártok hirtelen a Munkáspárt mellett találnák magukat, a Fidesz rejtőzködő liberális gazdaságpolitikusai az SZDSZ-nél, a Fideszes többség az MSZP és a Munkáspárt között félúton, az MDF pedig az MSZP közepén. Néhány gazdasági-társadalmi elemző, aki a pártok helyett azok nyilatkozatai alapján évek óta fejben kitölti ezeket a teszteket, hülyét is kap az eredménytől!
Egy németországi barátom mesélte, hogy náluk létezik egy hasonló teszt, amit politológusok állítottak össze. Úgy működik, hogy egy több száz kérdéses listából kapsz véletlenszerűen generált húszat, amit megválaszolsz, majd az előzetesen lecsekkolt prioritásteszt (kinek mi a fontosabb: környezetvédelem v. kultúra stb.) eredménye alapján besúlyozzák válasziadat. A program megmondja, hogy a te prioritásteszted alapján felállított lineáris skálán hol vannak a pártok és hol vagy te.
Barátom világéletében azt hitte, hogy ő zöldpárti, majd kitöltötte a tesztet és rájött, hogy a zöldektől áll legmesszebb a parlamenti pártok közül. Még kétszer töltötte ki a tesztet, más-más véletlenszerűen generált húsz kérdéssel, de gyakorlatilag ugyanoda mérte a teszt. (most először az FDP-re szavaz)
Előzmény: nadamhu (-)