Törölt nick Creative Commons License 2004.06.07 0 0 663
Ez a kijelentés(a napenergia korlátlan....) tesz olyan halgatólagos megállapításokat,amik nem állják meg helyüket.
Mindenekelött,a kinyerhető energiának (fentartható) véges határt szab a napenergia földet érő része.
Igaz,hogy a világűrben korlátlan mennyiségben férhető ez hozzá,de a kinyerése olyan energiabefektetést jelent,amit képtelen véges ídőn belül az elkészült berendezés viszahozni.
Ahoz,hogy valóban kihasználhassuk a világűr végtelen energiáját,űrkolóniákat kellene létrehozni,amik természetes fejldösésel érnék el azt az állapotot,hogy képesek legyenek a föld energiaigényeit kielégítő berendezéseket létrehozni.
Ehez viszon min 100-200 év kell.
(ennyi ídő alatt emelkedik meg a lélekszám annyira,hogy számolni lehessen velük).

A piaci igény nem tudja a fundamentumokat megváltoztatni.Ha az energia ára exponenciálisan elkezd növekedni(a csökkenő források miatt),akkor nem lesz elegendő energia hogy új forrásokat fejleszünk ki.
Egysdzerű a képlet:ha a jelenelegi generátoraid/fémolvasztóid földgázal müködnek,akkor ha nincs elég földgáz választhatsz hogy azokat müködteted,fűtesz vagy műtrágyát csinálsz.A három nem mehet együtt.
Mert itt nem arrol beszélünk,hogy nem lesz az,hogy te jövőre 2* annyi energiát igényelsz 2* annyi erőmű létesítéségez,mivel azt az energiát valahonnan el kell vonnod.Valaiknek a fűtését/áramellátását meg kell szakítanod.Tehát a lehetőség az lesz,hogy megemeled az árat annyira,hogy a legcsoróbbak már kilépjenek a fogyasztói körböl,és bevállalva a roszabb életszínvonalat létrehozod évtízedek alatt a gépeket,vagy....

Előzmény: micu (660)