Mijo Creative Commons License 2004.06.06 0 0 47

Na, ez a módszer nem lepne meg :((....
Pedig, ha valaki, akkor ő igazán jó szervezőkészségű!!
Ha így van, sorstársak vagyunk :))..., el is mondom a hasonló történetemet.

Anno a sükösdi "prominensek" sopánkodtak, hogy de jó is lenne, ha találhatnánk valami jó kapcsolatot valamelyik szlovák településsel. Na de fiúk, hol itt a gond - mondá egy Muity Mijo nevű örök balek, uccu Madarra, ott nagyszerű és iszákos népek élnek, ezeréves cimboráim, éppen olyan fajták, jóravalók, mint mi vagyunk, sok barátom van közöttük kicsitől a nagyig ..!
Nosza előlátogatás, ismerkedés, eszem-iszom, ahogy szokás pár alkalommal, addig-addig, míg hivatalos szintre nem emelődött a szimpatikusan gömbölödő kapcsolat. Eljött a nagy nap: protokoll dögivel, csókok, ölelések, hátlapigatások, szerelem egy életre ..., ekkor még balfasz Muitykám nagytiszteletű díszvendégként volt dédelgetve :)!
Azt hiszem a következő év falunapjára még meghívtak, de onnantól szép lassacskán átértékelődtek a pozíciók, a dolgok gördültek a maguk útján, a testvértelepülési viszony ragyogóan működik, ami leginkább abból áll, hogy egy busznyi "focistának" csúfolt "rokkantnyugdíjas" átruccan (van aki "öregfiúknak" híja üket), ki oldalbordával, ki szólóban, oszt folyik egy reggelig tartó mocsáraljig mélyülő részegség, a faluközpontot - adva a kultúrának - körberókázzák és -brunyálják, oszt tűzbox vissza Sükösdre, "ápoltuk a kapcsolatokat" :((.....

Még jó, hogy a privát barátságaim megmaradtak ...

Mijo

Előzmény: Thernitibi (46)