Kcsita Creative Commons License 2004.06.05 0 0 98068
FERENCVÁROS. Az Üllői úton a Bajnokok Ligája a cél, de a játékoskeret összetétele még bizonytalan
Kriston Attila távozhat először
P. T., V. T. R.
NS, 2004-06-05
Irány a Bajnokok Ligája! – ez most a jelmondat a Fradinál. Persze ehhez alaposan meg kellene erősíteni a keretet, ám egyelőre arról szólnak a hírek, hogy meghatározó játékosok távozhatnak: Dragóner Attilának, Kriston Attilának, Tököli Attilának a hónap végén lejár a szerződése (és idesorolható Udvarácz Milán is, ám a kapussal már megtörtént az elvi megállapodás), a román Sorin Botis kölcsönben volt az Üllői úton, neki vissza kell térnie Romániába, Gera Zoltán pedig szívesen próbára tenné magát külföldön.


Kriston Attila hat esztendôt töltött az Üllôi úton, kemény munkával elfogadtatta magát a közönséggel, ám a jelek szerint most mégis távoznia kell (fotó: Németh Ferenc)
Vegyük őket sorjában: Dragóner Attila gondolkodik, hosszabbítson vagy továbbálljon.
"E hónapban megszületik második gyermekem, a csapat akár a BL-ben is szerepelhet, és ha a pénz játszaná a döntő szerepet a döntésemben, akkor már a múlt nyáron magam mögött hagytam volna Magyarországot; azóta itt van a fiókomban három, a Ferencvárosénál előnyösebb szerződéstervezet…" – mondta a védő.
Kristonnal más a helyzet: a középpályás maradna – már ha a szakmai stáb jelezte volna, hogy szükség van rá.
"De nem jelezte! – újságolta a középpályás. – Bevallom, nagyon rosszulesett, hogy Furulyás János klubelnöktől kellett megtudnom, nem számítanak rám. Azt gondolom, hat év után annyit igazán megérdemeltem volna, hogy a vezetőedző elém áll, és a szemembe mondja, nem férek az elképzeléseibe!"
Tököli Attila Pécsett pihenve osztotta meg velünk gondolatait: "Sok érv szól amellett, hogy maradjak, és számos amellett, hogy menjek. Nem nagyon szeretném ezt a nyilvánosság előtt megvitatni senkivel. Annyit elárulhatok, hogy bármennyire is úgy gondolják sokan, hogy egy ilyen döntés csak pénzkérdés, esetemben nem elsősorban erről van szó. Egy ember életében sok minden van, ami fontosabb a pénznél. A Fradiban és a magyar pályákon is rengeteg olyan dolog történt az elmúlt két évben, ami befolyásol későbbi elhatározásomban. Ennél többet nem akarok mondani – egyelőre."
Sorin Botist marasztalja a Ferencváros, a napokban eldől, hogy mi lesz vele.
Gera Zoltánról megírtuk, megfelelő külföldi ajánlat esetén elhagyná a zöld-fehéreket (szó volt róla, hogy esetleg Lothar Matthäus vinné a Besiktashoz), ám vele kapcsolatban újdonsággal nem szolgálhatunk.
Tepszics Ignác sportigazgató mindehhez annyit fűzött, hogy a játékosokkal többször egyeztettek már, főképp Tökölivel. Az elöljáró szerint a Ferencváros szempontjából pozitívan alakulnak a megbeszélések. Mindazonáltal – tette hozzá – egyelőre semmi nem biztos, még az sem, hogy Kriston elmegy, vele csütörtökön még utoljára tárgyalóasztalhoz ülnek. Arra a kérdésre, hogy kik érkezhetnek, Tepszics azt mondta, nem mond semmit. Sejtelmesen annyit jegyzett meg: komolyan gondolják, hogy a Ferencváros kiharcolhatja a főtáblára kerülést a Bajnokok Ligájában…

Ha igazak, amit irnak, akkor komoly játékos érkezhet hozzánk, de hogy ki, azt majd kitalálhatjuk. :).