honlap.tk Creative Commons License 2004.06.04 0 0 25
(el lettél küldve a topikomból, úgyhogy menj el verzsönke, és ne szemtelenkedj itt az idősebbekkel.. az igazságos morticia nénitől majd megkapod a magadét, mert ő következetes, és fel is fog szólítani, amiért idepofátlankodtál, és visszadumáltál.. jól el tudod venni az ember kedvét fiam.. hol tanultál te illemet? hee?)

nna, szóval van egy igen tehetséges, fiatal magyar lírikus, jónás tamás, aki most fut fel ezerrel, és ezért is egy nagyobb lélegzetű verséből idéznék:

"eldicsekedtem egyszer egy fiúnak
hogy elég vastag a faszom
fõleg a tövénél
lefele vastagodik
azt mondta az övé se vékony
de neki épp a makkja a legnagyobb
mondtam neki: te vagy a vesztes
az a jó ha a töve vastag mert akkor
érzi a nõ hogy teljesen kitöltöd
és a nõk szeretik ha teljesen ki vannak töltve
alig kell mozognod már attól is elélveznek
ha a csiklójukhoz nyúlsz ilyenkor
a fiú meglehetõsen ideges lett
nem leplezte
szerettem ezért
aztán megnyugtattam hogy biológiailag
az õ makkja a hasznosabb
mert én ugyan ronggyá baszhatom a nõket
és gyenge fátyolként hullanak hanyatlanak
kezeim közé kielégülés után
de az õ makkja praktikus:
ha más férfival dugott -- szerelmét akartam mondani,
de aznap nem voltam kegyetlen -- a csaja,
az õ nagy makkja egyszerûen kipumpálja
az idegen férfinedvet a hüvelybõl
esélyt sem adva rá, hogy elérjenek a magig
fasza! -- mondta a fiú -- mért nem lettem buzi!
komolyan el volt keseredve
az igazság pedig az hogy én meg
komolyan irigyeltem tõle nagy makkját"

a vers címe: DE AZNAP NEM VOLTAM KEGYETLEN, és a teljes költeményt is olvashatjátok a http://www.pepita.hu/ című honlapon..

nekem azért tetszik ez a vers, mert nincs túl nagy faszom (16,5/4 cm), és úgy vettem észre, mintha a makkom kisebb lenne az átlagnál, sőt ezt mondták is nekem barátnőim, és az egyik kifejezetten letinédzserfütyizte, ami szerintem brutális tárgyi tévedés, mert a tinédzsereknek egyáltalán nem kisebb a pöcsük, mint középkorú férfiaknak..

a lényeg, hogy a versben felidéződő mimézissel nagyban azonosulni tudtam, és megkapott, hogy a 'különösség' nagyon jól érvényesül, az egyedin keresztül mutat be egy általános emberit, szinte tapintható, kézzel fogható.. ebben áll jónás népiessége, petőfisándori hagyományok nyomvonalán haladása.. nna, nem esztétizálok tovább, hanem inkább megjelölném az egyik forrást, már bloggerek is blogról blogra adják (http://radodenise.freeblog.hu/), és ha figyelembe vesszük, hogy a www.iv.hu -n egy-egy verset max. harmincan olvasnak havonta (kábé harmad annyian, mint az én, nickben jelzett blogomat naponta), akkor már most bátran állíthatjuk, hogy jónás tamás a 21. századi magyar líra egyik legvaskosabb egyénisége..

Előzmény: version9 (14)