Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 178
Kedves Geszthy!

Hát bizony, éppen az MSZP volt az (Konrádék fújolásáról ne is beszéljünk), ami okán ennyit beszélünk erről a nyilatkozatról. Ha megtekinted a MIÉP egyéb felszólalásait, azok legtöbbje úgy sikkadt el a "zárt" parlamenti süllyesztőben, hogy csak na. Lett légyen szó bármiről is, akár a nemzeti bank átvilágításáról. De ez egy másik téma.
A kormány szvsz fel van készülve a tárgyalásokra. Az az érzésem, hogy a miniszterelnök tudott arról előzőleg, mit fog a miép elnöke mondani. Minden, ami ehhez képest történt, ill. történni fog, mérsékeltnek fog tűnni a politikai szinpadon. Először Csurka "mindent vissza akarok" - bár szerintem messze nincs erről szó, ld. a parlamenti felszólalás szövegét, majd elhatárolódás (félig-meddig), majd Fidesz autonomia-ötlet a kongresszuson, majd Lányi, erre elhatárolódás. A lényeg: legyen napirenden a téma. Az emberek konfrontálódjanak egy olyan problémával, amiről hallgatni kellett még az elmúlt 8 évben is. Csurkát meg hadd szidják, majd a tárgyalásokon Orbán véghezviszi, amit lehet. Szépen, szalonképesen.
Csurka nagyon sok ember mélyen nyugvó álmát öntötte szavakba. Nagyon sokan megint reménykednek egy jobb világan, éppen hogy ilyen gondolatokat hallanak a parlamentből.

A kérdésed:
nos, szerintem a szerbek nem most csinálnak a nadrágjukba attól, hogy elveszíthetik Vajdaságot, hiszen a Csurka is mondta!!! A magyar kormány nem mondta, ellenben mondott autonomiát. Szerinted a nacionalista szerbeknek nem tök mindegy? (ti. rev. ill. autonomia) Szerintem igen. Mert az autonomia bizony önrendelkezést jelent, ezt pedig ők nem igen akarják, ld. albánok.
Tehát a kérdést nem jól tetted fel.
Szerintem így jobb lenne:
A: felveti Mo. az autonomia-kérdést (ez történik), készül a béketárgyalásokra, a szerbek pedig tisztogatni kezdenek, hiszen ők ezt nem akarják. Ez nem jó.
B: mint fennt, szerbek nem tisztogatnak
C: kussolunk, mint eddig is (ld. alapszerződések), szerbek tisztogatnak, hiszen ők nem igen tűrik meg a kisebbségeket az országban, albán analófiára erre sajnos nagy esély van
D: mint fennt, szerbek nem tisztogatnak, béketárgyalások után minden marad a régiben (kérdezzd meg a vajdaságiakat, ők mit szólnának ehhez)

Látod, én ezzel azt akartam mondani, hogy egyikünk sem lát a jövőbe. Nem tudjuk, mik az amerikai nátó európa-tervei, nyílván kell nekik az európai bázis, ez nem kérdés. Erre nyugateurópának kellene védekezésképpen reagálnia, pl. a magyar kisebbségek autonomia, ill. revizio-törekvéseiben (ahol lehet).
Ezzel is növelnék a rálátásukat közép-európára. Meg ezért van koaliciós válság Berlinben pl. Egyik lobby balra, másik jobbra. Kormány két tűz között. Nem lehet könnyű. (szvsz ezért kellett a Kohlékat elűzni, mert neki (ti. Kohlnak) nem is lenne kérdés Mo. támogatása.)

A lib és szoc oldal TERMÉSZETESEN nem akar hallani semmiről, hiszen egy esetleges trianon revizioval olyan emebertömegeket kapnának, akik mondjuk éppen nem rájuk szavaznának egy választáson. Ellenben pl. számítanak a több százezres izraeli visszavándorlóRA (kitűnő szdsz szavazóbázis).
Öngólt csak nem akarnak lőni, gondolom.

Mára ennyit, üdv: csoro