Wác Creative Commons License 2004.06.02 0 0 203
Chelios visszaterne

Chris Chelios nyilatkozata alapján szeretne visszatérni a következő évben is csapatához a Detroit Red Wings-hez.

A veterán korlátozás nélküli szabadügynökké válik a következő hónapban, azonban családi és üzleti érdekeltségei miatt nem tervezi elhagyni Detroitot.

"Ez nem kérdés, továbbra is Detroitban akarok játszani," mondta Chelios a Detroit News-nak. "Ez a város az otthonom és nagyon szeretem azt a csapatot amellyel itt együtt játszhatok."

Ken Holland, a Red Wings általános menedzsere még nem döntötte el hogy a csapat tesz-e ajánlatot Chelios-nak. Az új várható CBA értelmében a veterán hátvéd messze eddigi fizetése, azaz 6 millió dollár alatti ajánlatra számíthat klubjától.

Az amerikai korongost beválasztották az Egyesült Államok Világkupa csapatába és 42 évesen még messze nem gondolkodik a visszavonuláson.

"Addig a pontig amíg segíteni tudom a csapatomat játszani kívánok," mondta. "Van egy bizonyos szerep amelyet tökéletesen tudtam játszani eddig ebben a csapatban, és remélhetően még néhány évig képes leszek erre."