ftonyo Creative Commons License 2004.06.02 0 0 753
Mackensen!

"az antikithérai szerkezet felvetése két szempontból nem volt haszontalan:

1- megmutatta, hogy létezhetett olyan navigációs eszköz, amely akár a hosszúság meghatározásra is alkalmas volt. a görögök valószínűleg nem használták arra, mint ahogy az elterjedtsége is kétséges. "

Itt csak az a "gáz", hogy szvsz SEMMI sem bizonyitja, hogy a szuerkezet egyfajta antik kronométerként működött volna. Mint már többször rámutattunk, a hajón egy ÖSSZERABOLT KINCS részei voltak, tehát valószinű, hogy a szerkezet is egy kincsszállitmány része volt a hajón, nem pedig hajózási eszköz

"2- megmutatta, hogy elég nehéz megfelelni annak a -jogos- kérésnek, hogy tárgyi bizonyítékot adjunk egy 10-20 ezer éves civilizációról, hiszen még 2000 évről is nehéz."

A bökkenő csak az, hogy az antik civillizációról TUDJUK, hogy létezett... Ellenben a "10 ezer" évesről csak mesék vannak..Szvsz Periklészről nem kell bizonyiték, hogy elhiggyük: LÉTEZETT......

Mellesleg: nem az antikythériai szerkewzet az egyetlen amit oismerünk. Elég csak Kétziobosz vizmeghajtású fogaskerekes órájára gondolni (azért vizmeghajtású, mert a rugót a görögök NEM ISMERTÉK), vagy pl. az athéni "Szelek tornya", ami egy szintén mechanikus jellegű időmérő szerkezet volt. A probléma csak az, hogy ezek nagy része nem maradt fennt, mig az antikythériai igen,. mert elsüllyedt egy hajóval.

"a bagdadi "elemekkel" kapcsolatban, szerintem szintén az az érdekes, hogy ie. 2-300 évvel ezelőttinek datálják őket, az az időszak pedig nem babilonia fénykora. nekem inkább úgy tűnik, hogy valaki megpróbált reprodukálni valamit, aminak a pontos működését nem ismerte. "

Sajátos, de téves irányú feltételezés, mert...

"itt nem értünk egyet. az elektromosság illetve a galvánelemek felfedezése egyáltalán nem magától értetődőek, az ipari felhasználásukról nem is beszélve (tárgyak bevonása). "

Dehogynem... Az elem készitőjének NEM KELLETT TUDNIA, hogy milyen technikát alkalmaz: azt tudta, ha készit egy ilyen "elemet", akkor az ezüst tárgyakra arany bevonatot tud tenni. Gondolj bele: több milliónyian használják a számitógépek úgy, hogy halvány lila gőzük sincs a működéséről. Vagy a hűtőgépet, a TV-t...

"Mire alapozom mindezt: ezt a pár ezer vagy 10 ezer "elemet" kb egyidőben készítették, nincs nyoma szerves fejlődésnek, sem további alkalmazásnak. ráadásul nem találtak a közelükben semmit sem ami pl. vezetékként funkcionálhatott volna. pedig nélküle nehéz lehet. "

Bármilyen rézdrót megtette - csak bele kellett vezetni a galvanizációs edénybe. Utána, mint fogyóeszközt, elhasználták.

"szerintem egy fickó talált egy leírást, megpróbálta megcsinálni, lehet, hogy valóban nem a legjobb fémekkel, de csak az volt, és gondolta így is működni fog. azt olvasta, hogy több ezer kell, ezért sokat csinált, aztán amikor készen volt, nem tudta hogyan -és talán azt sem mivel- kösse őket össze. jött vmi csapás, és az egészet szépen elfeledték. "

Kissé túl romantikus... Mackensen.. Ma SENKI nem tudja, hogyan is készitették az igazi damaszkuszi pengéket.. Sőt, továbbmegyek: ma Japánban 4-5 mester él, aki iGAZI szamurájkardot tud késziteni. Láthatod, newm kell semmiféle "csapás": ha nincs igénny az adoitt tudásra, elveszik. Igy felejtődöt el a betonozás is, a rómaiak még használták, aztán a 18. sz végén újra fel kellett fedezni az eljárást....

Előzmény: AugustvonMackensen (750)