wind12 Creative Commons License 2004.05.28 0 0 862
Korci

Van igazságod abban, hogy kisebb pénzből is lehet egy kis utánajárással, tájékozódással jót választani. A drága meg éppígy lehet gyengébb minőségű, csak meg kell fizetni a marketinget.
Az általam nem túl sokra tartott kétbetűs márkanevű klímák, tényleg nagyon szépek, színesek, stb. meg csudára be vannak reklámozva, pedig csak egy középszintű dél-koreai minőséget képviselnek. Igazából a lelke a klímának a kompresszor, ez tényleg nem baj, ha madeinjapan, merthát ők tudnak. Az sem baj, ha jó nagy a kondenzátor, hisz jobban le tudja adni a hőt, kevesebbet jár a ventillátor. (Nemrég találkoztam egy szintén dél-koreai gép kültéri egységével, melyben a kondenzátor pont 2/3 akkora volt, mint úgy általában várná a naiv klímaszerelő.) Szóval vannak furcsaságok, lehet válogatni.

Bumbula2

A Genex a kínai Chigo gép klónja, a magyar Genex cég importálja, és saját márkanévvel ellátva hozza forgalomba. Alsó kategóriás gép, mint az ára is mutatja. Az egyik szerelőm a Genexnél dolgozott egy-két évig, valamint most is van jó ismerősöm, aki ennél a cégnél szervizes. Az ő tapasztalataik felemásak, azt mondom, ha kis szerencséd van, és ezt kívánom is, akkor elketyeg pár évig. Jól kell telepíteni, rendszeresen kell karbantartani.
A zajszintje közepes, szerintem nem fog zavarni egyáltalán.
Erkélyre érdemes rakni, abból nem lehet baj, pláne, ha a kondenzvizet megfelelő módon el lehet vezetni.
Üdv.