Törölt nick Creative Commons License 2004.05.27 0 0 96441
Melyik Európára gondolsz, okos tóni?

Erre:

"Hiába volt szerdán igazi nagyüzem a Király-kupában – két tucat mérkőzést rendeztek –, a középpontban továbbra is a Santiago de Compostelában történt haláleset állt.

Kedden a helyi csapat és a Deportivo mérkőzését követően kitört tömegverekedésben egy La Coruna-i drukker, Manuel Ríos Suárez életét vesztette, miután egy szurkolótársa hátba rúgta és elrepedt a mája.
" (NS, 2003-10-10)

Vagy erre:

"Amint az a hétvégi futball-tragédia után várható volt: nagymértékben szigorítják az olasz labdarúgó-stadionok belső rendjét. A rossz és hiányos rendezés végett egy fiatal Napoli-drukker - a húsz éves Sergio Ercolano - lezuhant a lelátóról, kómába esett és hiába szállították kórházba, küzdöttek életéért az orvosok, már nem tudtak rajta segíteni." (NS, 2003-09-23)

Netán erre:

"Botrányba fulladt a szerda esti Como– Udinese bajnoki, amelyet két héttel ezelőtt a comói tó áradása miatt kellett elhalasztani. Az első félórában Saccani játékvezető két (egy jogtalan és egy jogosnak tűnő) büntetőt ítélt meg a vendégek javára, amelyeket az udineiek egyformán kihagytak, majd Pinzi góljával mégis a vendégek szereztek vezetést.

A második félidő 24. percében azonban Saccani befújta a harmadik 11-est is az Udinese javára (!), mire a lelátóról petárdák, székek, zászlórudak kezdtek el potyogni a pályán lévők nyakába. Enrico Preziosi, a Como elnöke megpróbálta megfékezni a drukkereket, de negyedóra elteltével hiába próbálták meg folytatni a játékot, a lelátón uralkodó légkör miatt Saccani végleg lefújta a meccset, amelyet a szövetség várhatóan 0–2-vel, vagy a pályán kialakult eredménnyel hagy majd jóvá.
" (NS, 2002-12-20)

Ez csak úgy hirtelen, amit találtam. Ezeknél sokkal több és sokkal komolyabb összecsapások folynak Európában. Az idióták, akik csak az RTL-ben meg a TV2-n hallott panelokat tudják szajkózni, mikor kezdenek már el egy kicsit GONDOLKODNI?

(N.b.: Nem azt mondom, hogy ezek az összecsapások helyénvalók, csak azt, hogy az ilyen és ehhez hasonló mondatokat felejtsük el:

"Csak itthon vannak ilyen elvetemült állatok, amit a tavalyi utolsó fordulóban is láthattunk!"

Ez csak szimpla hazugság vagy rosszul- illetőleg RTL-ből tájékozottság.

"Így akarunk mi Európához tartozni?"

Ez meg oltári nagy baromság. Legalább 1108 éve tartozunk Európához.

Előzmény: eb2004.hu (96426)