balambher Creative Commons License 2004.05.27 0 0 18
"Manapság már egy Este c. Műsor sem nézhető a rossz és az átlátszóan részrehajló szerkesztés miatt." Ez nincs így, de nem vagyunk egyformák. Szerintem ennél csak rosszabb hasonló jellegű műsorok vannak. Ha nem tetszik, ne nézd!
"Ennyire rossz az újságírói felhozatal vagy ennyire kevés a pénz és ilyen könnyen meg lehet venni az újságírókat? Vagy egyáltalán nincs is szükség függeten médiára?"
Minden újság vagy hirdetésből, és/vagy támogatásból él. Aki fizet, az diktál, mégha nem is direkten, ennél azért okosabbak. Tehát abban tökéletesen igazad van, hogy nem létezik független újságírás, ha az ember ügyes, akkor azért le tudja hántani az elfogultságot az egyes orgánumokról. De.
Azért "független" és "független" közt is van különbség, értsd jobb és baloldalinak nevezett újságírás közt. Hogy csak egy, - de szerintem mindent eláruló - példát mondjak: emlékezz a tavaly januári Fidesz-továbbképzés ügyre! Meghívtak néhány újságírót, hogy tartsanak továbbképzést fideszesek számára. A meghívottak közt szerepelt pl. Simon A., Kálmán O., Heltai P. - akiket jobb oldalon balosnak tartanak, abba bele se menjünk, hogy joggal-e. Természetesen - belegondoltatok már, hogy ez miért is természetes? - a Fideszben ezt rögtön szóvá is tették, mi több, számonkérték az illetőn, hogy miért nem "megbízható" embereket hívott meg? Azt a választ kapták, hogy "mert a jobb oldalon nem találtam elég jó újságírót".
Ez az eset gyönyörűen mutatja, hogy a Fidesz pontosan tisztában van a saját médiája értékével, és annak szolgalelkűségével. Ez "alapból" is borzasztó, pláne, hogy a fél ország ezt nem látja (be).
Előzmény: szkd (13)