RTH41 Creative Commons License 2004.05.26 0 0 42
Sziasztok!
Lentebb már írtam, 15 éve van pikkelysömöröm (az állásom is ráment, de nem baj, mert így meg a magam „ura” vagyok). 15 éve ugyanahhoz az orvoshoz járok. Óriási pénzeket költenek kutatásokra, vannak eredmények, de meg nem véglegesek a mi számunkra még.

henci2:
ezeken a csodakuruzslókon – anno – én is átmentem, egy kis vagyont költöttem rájuk és végül mindig a körzeti szakorvosnál kötöttem ki. Nem kell bedőlni egyiknek sem. Kézrátételtől – akupunktúráig, az egri javasasszonytól – országos hírű bőrgyógyászig, vegetáriánus kajától – reiki mesterig. Szóval minden, minimális eredménnyel. Tökéletesen elég egy normális körzeti bőrgyógyász.
Volt olyan időszakom is, hogy teljesen tünetmentes voltam minden kezelés nélkül.
Most év elején nagyon elleptek a pikkelyek, minden nap takarítani kellett a dolgozó szobámat a lepergett pikkelyek miatt és rettenetesen berepedezett, fájt. Az orvosom javaslatára elkezdtem szedni Neotigason-t (most lesz 3 hónapja). Azóta teljesen elmúltak a pikkelyek, csak a bőrömön látszik a helye. Nem vagyok gyógyszerpárti, kerülöm míg lehet, de most már a mindennapi kellemetlen-fájdalmas tüneteim miatt megkockáztattam.

lolimano:
Ha használ a bőrödnek a szoli (tünetmentessé tesz, vagy csökkenti a tüneteket) én bevállalnám óvatosan.
Kórházban engem is kezeltek szoláriummal mindennap és használt. Alig várom, hogy jó idő legyen és óvatosan napozhassak, mert nyáron lényegesen kevesebb pikkely van rajtam.