Mr.Q. Creative Commons License 2004.05.24 0 0 740
AugustvonMackensen
Kiran úgy látszik távol van, de nem is baj mert a Giordano Bruno-t én dobtam fel. Már azt hittem, nem is érted miért. Egyszerűen azért, mert az jött le hogy te a kereszténység 1000 éves tevékenységét a gondolati szabadság kemény elfojtásában semmiségnek veszed. G.B csak 1 példa arra, mit tettek azzal, aki az őkori szerzőket nem az egyház szájaíze szerint értelmezte és túlságosan behatóan érdeklődött az égitestek valódi természete iránt.
Erre neked ártatlanra nyílt a szemed és azt kérdezed, hova lett kb 1800 év, miért haldoklott a reáltudomány?
Na erre vonatkozott a Giordáno Brunós kérdésem, talán most már érted, hogy a válasz is benne volt.

Folytassuk.

1. Miért nincs több példány? Mert annak idején, talán te is tudod, hogy nem létezett sorozatgyártás, és ez az antikitherai szerkezet is egyedi darab lehetett, egy mestermű. De ez nem jelenti, hogy __hasonló__ szerkezet ne lehetett még néhány. De mivel a történelem egyik nagy vihara éppen azután söpört végig a mediterránon, a római birodalom felbomlása, aztán a népvándorlás és mivel ezek értékes csecsebecsék voltak, elrabolták, széttörték ezeket.

2. Miért nem volt a rómaiaknak zsebórájuk? Rossz kérdés, az antikitherai szerkezet sem volt magától járó óra, azon kívül pedig sokkal nagyobb volt, semhogy zsebórává lehetett volna kicsinyíteni.

3. Nem feltétlenül jár együtt.

4. Lényegében együtt járt. Lásd előbb.

5: MI???

6. az arabok átmentették, amit lehetett, amire rá tudták tenni a kezüket, de ez is javarészt rablás volt és csak kisebb részben "átmentés".

A belinkelt írásokban szó van róla, hogy több készülék volt, éspedig nem azonos évszázadban, tehát szám szerint kevés volt, de nem volt egyedi a planetáriumgépek ötlete.

Kr. e. 80 kr.u. 400 között sem kizárt, hogy voltak ilyenek, de ugyanolyan kis számban, és a zavaros időkben elpusztultak.

Előzmény: AugustvonMackensen (736)