Scaévola Creative Commons License 2004.05.24 0 0 26
Ave!

Az én csigáim már megjárták a maguk útját!
Sikeült beszélnem egy szálloda séfjével, aki a következőket mondta: A csigákat 2-3(4-5) napig éheztetni kell (szó szerint: ki kell szaratni!) Ezután meg kell főzni őket fokhagymás, köménymagos, petrezselyemzöldes vízben. Én a biztonság kedvéért még előtte megmostam a házukat, csupa csigakaki volt. 1,5-2 óra főzés után ki kell venni venni a csigahúst a házából, és levágni egy fekete részt. Ezt a részt nem nagyon értettem, hogy pontosan mit is kell levágni, én csak a csigaház legbelsejében lévő büdös résztől szabadítottam meg a husit. Magyarul megmaradt a teste, amin mászik, és annak a nagy része is, ami a házban van.
Szóval ami marad, azzal már lehet főzni. én pörköltet készítettem klasszikusan, de legközelebb pástétom lesz belőle. Az íze jó, egyedi, bár egy kicsit "ismeretlen". Nekem ízlett.
Jó csigavadászatot!
Scaevola