Első Polgár Creative Commons License 2004.05.22 0 0 405
tudom, hogy pozitiv az EU kulkermerlege - meg.
alacsony energiaarak mellett. ha megduplazod az energiarakat, akkor is pozitiv lesz? meg ha nem lesz angol koolaj, foldgaz, ahogy lentebb be volt linkelve, hogy az bizony elfogy 2010-re?
a masik az, hogy az EU a pozitiv kulkermerleget a beruhazasi jellegu gepiparnak koszonheti, azaz repulogepek, turbinak, eromuvek, gepsorok etc.
elektronikaban es konnyuiparban Kina ellen semmi eselyunk. autoiparban, neheziparban a japanok koreaiak arban siman alank mennek. a globalis IT piac mar az indiaiake. az azsiaiak nem hulyek, ra fognak szallni azokra az iparagakra is, amiben az EU ma meg jo. eddig is megtettek, miert ne tennek meg ezutan is? siman elvehetik tolunk az irani vagy orosz piacot, tekintettel a merev es reformkeptelen EUra.

mult heten lattam a tvben a kazakok most allapodtak meg a kinaiakkal egy vezetek epiteserol. csak felfullel hallgattam igy nem emlekszem, hogy gaz vagy olaj. ez enyhiti a kinaiak afelett erzett duhet, hogy az oroszok nem direkt kinaba epitenek vezeteket, hanem a csendes oceanhoz (reszukrol nagyon okosan).

Előzmény: Törölt nick (403)