eRRoR Creative Commons License 2004.05.21 0 0 253
Hi!

Tegnap kicsit felkaptam a vizet. Láttam a Reality tévén egy műsort. Ill. csak a végét. A lényeg, hogy az usában egy faszi berontott valami étterembe egy puskával, és ki akarta rabolni. Erre felállt két vendég, előkapták a stukkert és megkínálták 1-1 golyóval a rosszfiút.
Az öreg, aki elsőként lőtt, a következőket mondta: Mindenkinek joga van megvédeni saját magát és másokat az ilyen emberektől. Én tökéletesen egyetértek vele. Szomorú, hogy nálunk csak a gyilkosoknak vannak jogai.
És a statisztika: Azokban az államokban, ahol engedélyezik a fegyvertartást, lényegesen kevesebb a bűncselekmények száma. Ennek nagyon egyszerű oka van. A gonosz bácsik ugyanis hülyék lennének olyan városban garázdálkodni, ahol tudják, minden második lakosnak pisztoly lapul a zsebében. Ez érthető.
Gondolom, most semmi újat nem mondtam, de engem baromira érdekelne, hogy nálunk mivel indokolják a fegyver megszerezhetőségének ilyen mértékű szigorítását? Tudom, hogy nincs sok értelme foglalkozni ezzel a kérdéssel, de nagyon kíváncsi vagyok. Valaki felvilágosítana?