Kisgonosz Creative Commons License 2004.05.20 0 0 94903
Utolsó forduló: döntés hétfőn

Budapest, május 20., 13.35 Délelőtt lehetnek a gólösszefoglalók.

Az MLL székházában tartott összejövetelen a sajtó munkatársai a Liga vezetőivel karöltve a magyar labdarúgás mindennapjairól beszélgettek. Az összejövetel fő apropóját az RTL Klubbal kötött televíziós szerződések szolgáltatták, Szieben ugyanis elmondta: a tervek szerint a hétfő esti gólösszefoglalók átkerülnek a vasárnap délelőtti mérkőzések elé, majd kijelentette a közvetítések nézettségi mutatói igencsak biztatóak. A Liga igazgatója felhívta a sajtó munkatársainak a figyelmét arra, hogy az m+-os közvetítések - hiába szidják nagyon sokan - afféle "ajándék" csupán a kereskedelmi csatorna részéről, ugyanis ezekre a közvetítésekre nem érkezett felajánlás a televízió vezetőitől.
Hétfőn egyébként újabb, igaz ezúttal már szakmaibb, összejövetelre is sor kerül, amelyen eldől, hogy az utolsó forduló mérkőzései mikor kezdődnek. Ami már biztos: az alsóház meccseire szerdán, míg a felsőház találkozóira csütörtökön kerül sor.
Amennyiben az utolsó forduló előtt nem dől el a bajnoki cím sorsa, akkor a felsőház meccsei a tervek szerint csütörtök este 21.30-kor kezdődnek, és az RTL feltehetően körkapcsolásos közvetítéssel kíván majd kedveskedni nézőinek.
Szieben még elmondta: azért a késői kezdés, mert az RTL-nek 18-tól 23-ig olyan műsorai vannak, amelyekkel még a magyar bajnokik nem veszik fel a versenyt, de a mutatók alapján kijelenthető: a sportesemények közül csak a Forma1-re és a profi ökölvívásra kíváncsiak jobban az emberek.
A sajtóreggelin szó esett még az MLL és az MLSZ együttműködéséről, valamint az utánpótlásnevelés kérdéseitől és a jövőbeli tervekről, lehetőségekről.
(s.z.)