actionman Creative Commons License 2004.05.19 0 0 23
Hello!

Fals. Mindenki megideologizálja magának, hogy most jogos, és helyes bosszut állnia, ő most igazságot tesz a gonsozsággal, és a gonoszság nem gonoszság, hanem igazságtétel.

Ez az allitas bizonyara igaz, csak eppen az en allitasomat nem cafolja meg.

Aki olyat tesz, amit maga sem tart helyesnek, az önmagával meghasonlik!

Hallottal mar a kenyszerrol? Ez okozhatja azt, hogy XY a meggyozodese ellenere cselekedjen, anelkul, hogy onmagaval meghasonlana....

Fals. Az evangélium tételesen, részletezően, példálózóan leírja, hogy tartsd oda másik arcod is, add oda köntösödet is, ha egy stádiumra kényszerítenek, menj el kettőre is. Ez a Napnál is világosabb, és egyértelműbb.

Noha ezt valoban leirja, de ez megsem jelenti azt, hogy a haboru tilos lenne. Gondolj pl. David haboruira, gondolj azokra a haborukra, amelyek soran Isten nepeket hasznalt celjainak eleresere, stb. Tehat onmagaban a haboru nem tiltott, meg akkor sem, ha neked oda kell tartanod a masik arcod, etc...

A gonosznak ellenallni pedig nem feltetlen jelenti azt, hogy neked oda kell adni a taskadat a 3 cigany gyereknek. Tegyuk fel, odaadod nekik. Masnap veszel ujabb taskat, benne az irataid (amiket hosszu sorbanallas utan potoltal), benne a maradek penzed, es ujra jon a 3 ciganygyerek. De te tenyleg komolyan veszed Jezus tanacsat, es ujra odaadod a taskat. Majd masnap ujra, azutan megint ujra, es ho vege elott 1,5 hettel 0 Ft maradt a csaladi kasszaban. Szerinted Jezus tenyleg erre biztatott? Bar a pelda szandekosan sarkitott, de siman megtortenthet. Mit fogsz akkor tenni? Odaadod v. sem? Miert?

Hanem a gonosznak ellenallni inkabb jelenti azt, hogy ne fizess gonosszal a gonosznak.

PS: ActionMan, ha szabad kernem...

Előzmény: aranyviktor (22)