Gengszter Elron Creative Commons License 2004.05.14 0 0 412
Kedves VéPeti!

Ha a te MRD-1000 detektorod a régi mrd szériából való, akkor kicserélem neked az új MRD-1000-re ami gyakorlatilag a régi MRD-2000 nek felel meg.
Ez egy egészen új technológiával készült termék, és rengeteg pozitív tapasztalat van a felhasználók körében. A teljes kép kedvéért meg fogom kérni azokat a felhasználókat, akiknek pozitív tapasztalatai vannak az MRD-kel hogy írják le itt, hogy ne csak a fikázás szerepeljen. Ezek közt van pölö multanova 800 méterről, vagy Horvátországban 6 traffipax előlről oldalról hátúlról, és hogy a felhasználó szavaival éljek 'mindég bőven időben jelzett'.
A lézerekről csak annyit tudok mondani, hogy vannak bizonyos fizikai tényezők, konkrétan a lézersugár szétnyilása adott távolságon, amely befolyásolja hogy eljut-e az optikai szenzorig a jel. Sajnos a rendőrők sem hülyék annyira mint azt sokan gondolják, és például az autóba szerelt VHT Muvitas-okkal egészen rövid távra mérnek, úgy hogy effektíve nem is állítják a szerkezetet. 80-100 méteren sajnos a lézersugár szétterülése mindössze 30-40 cm, és ha figyelembe veszem hogy a fő 'célpont' a rendszámtábla, könnyen kiszámolható, hogy hacsak nincs valami csodával határos reflektálódás valahonnan, jó eséllyel még csak jelzést sem fogsz kapni, ezért én azt javaslom mindenkinek hogy a lehető legalacsonyabb magasságon, közvetlenül az ablaktörlő lapátok sikja fölé szerelje a készüléket. Jelenleg a gyártó egy 'wireless remote external laser' opciót fejleszt a készülékhez, amely 'drót' nélkül kapcsolódik az MRD-k hez, és a rendszámtábla környékére szerelve megszünteti ezt a jelenséget. Megjegyzem egyetlen kompakt radar/lézerdetektor sem jelezne ebben a helyzetben. Jelenleg a rendőrségnél nagy technikai szervezkedés folyik a detektorok 'hatástalanítására', amelyben első lépésben az összes típusból vásároltak, és ezzel rohangálva 'tesztelik' a lehetőségeket. Ezt onnan tudom hogy aki nállam járt vásárolni , mivel én korrekten tájékoztattam a detektor tulajdonságairól, cserébe elmondta hogy ő a másik 'oldalról' érkezett és már minden típusból vásároltak, valamint jelenleg folyik a kiiktatási lehetőségek keresése. Elmondta továbbá hogy az összes lézernek megváltoztatták a lézersugár modulációs frekijét, valamint levették a mérés idejét 0,2 sec-ra. Nos, 0,2 sec alatt ha kapsz jelzést, ha nem, nincs esélyed visszalassítani, így továbbra is nyitva kell tartanod a szemed, és bíznod valami 'mennyei' reflektálódásban, ami folytán mégis előbb szerezhetsz jelzést, mint a mérés megtörténne.
Kaptam még továbba tippet a lézeres bemérés elkerülésére de azt most itt nem publikálom, viszont az MRD vásárlók 'grátisz' megkapják:-), valamint folyik a fejlesztés egy nagyon alacsony árú lézerzavaró készülékre.

Üdvözlettel: Gengszter