Mr.Q. Creative Commons License 2004.05.14 0 0 716
AugustvonMackensen
Kezdesz nagyon komikussá válni azzal, amilyen fanyalgó kényszerrel próbálod félretolni még az olyan, történelmileg igazolt szempontokat, sőt tényeket is, amik bántják azt a hitedet, hogy minden szirszar amit az önreklámra éhes szerzőcskék feldobnak a Blikkben és hasonló szennyirodalomban, csakis ókor-előtti találmány lehet.

Ezzel az antikitera eszközzel nagyot akartál durrantani, de visszafele sült el. Túl nyilvánvalóan görög találmány és konstrukció, max babiloni hagyományokra, csillagászati megfigyelésekre vezethető vissza, de ez nem új, minden művelt ember tudja. Aki valóban művelt! Célja tényleg csillagászati szimuláció, vagy asztrológia, ami abban a korban ugyan azt jelentette. Semmi különös.

Te viszont túl átlátszóan csűröd csavarod a szót abba a már szinte kényszeresnek mondható irányba hogy ugyan a görögök ragyogóan értették a működését egy ilyen szerkezetnek és kiváló műszaki szinten le is gyártották, Cicero említi ilyenek létét, de teszerinted mindez csak még előbbi népek hagyománya és szegény buta görögök csak játszikáltak vele, nem ismerték az eredeti célját. Ehhez a gondolkodáshoz jogod van, csak már röhejes, olyan, mint Mórickánál, akinek mindig mindenről "AZ" jut eszébe :)

Nézd már át lécci ezt a rengeteg honlapot, és légy máltó önmagadhoz, aki kioktatja webvándort, hogy akinek netje van és tud egy világnyelvet, az nézzen utána a dolgoknak és ne dugja homokba a fejét. Én plusz 4x annyi honlapot ástam föl mint amit kiran belinkelt ide, és tök vili belőle, hogy a görögök uralták az antikiterai szerkezet működését, említés van több hasonló planetáriumról amit építettek és semmi helye állandóan azt nyomatni alap nélkül, hogy "csak valami 500 évvel korábbi szerkezet másolata". Ezt nem tudod tartani, csak konokul ismételgetni max. Sajnos nem bírsz szabadulni a rögeszmétől, hogy egy adott korabeli emberek nem képesek újat alkotni, hanem csak másolják a régieket. Vannak ugyan ahol hiányosak a leletek, írások és ezt lehet gyanítani, bizonyítás nélkül, mint pl a Piri térképnél, de ahol tárgyi és irodalmi adatok is vannak, ott ez nevetséges.

Előzmény: AugustvonMackensen (714)