emp Creative Commons License 2004.05.13 0 0 455
bocs, hogy már megint megszólítalak - egyszer megtettem már talán -, de erre azért szeretnék reagálni. hozzád hasonlóan csak kívülálló szemlélője vagyok - szeretnék lenni - a tudománynak, ezért biztos lehetsz benne, ez nem cikizés, amit írok.

a bűnügy. nagyon makro. emberi léptékű dolog. gyorsan elévül, de, ha mégsem, holnapra talán nincs élő ember, akit érdekel a megfejtés.
amúgy is azt gondolom, hogy az értelem van a mikro skála ellenkező végén. (ezt egyesítse valaki)

a természet törvényei viszont több-kevesebb ideig nem változnak. (számomra már az is nagy felfedezés volt, hogy ezt le "merhettem" írni.)

mivel foglalkozzanak a kutatók, ha nem azzal, amit kutatni lehet? pl. üljön be a laborba egy fizikus, és várja a gömbvillámot, hátha sikerül csinálni egy jó képet róla?

vagy jobb lesz, ha veled foglalkozunk :)
képzeld el, hogy megáldott az Isten valami félelmetes nagy tehetséggel, amit fizikai kutatásokra fordíthatnál. mit tennél? választanál egy témát, amiben fantáziát látsz, vagy beleolvasva egy ilyen topicba, nekiállnál földolgozni az éppen divatos parajelenséget, hogy kielégítsd az aktuális Musaicot?

az a helyzet, hogy léteznek ilyen tehetségek. végül is ők viszik előre a tudományt. az én kedvencem Newton. meg azt is megtanulhattuk mára, hogy bármi lehet nagy jelentőségű, ami éppen most érdektelennek tűnik. ezer úton lehet eljutni az igazi felfedezésekhez, de elindulni, normális ember nem a mocsár felé fog, hanem a kellemes erdei ösvényt választja inkább.
üdv

Előzmény: Törölt nick (454)