optikus
2004.05.13
|
|
0 0
70
|
Leteznek kompakt fenycsoves megoldasok is (most nem tudok gyartot mondani de otthon megnezem). Ezekhez vannak pl tungsram csovek, pl. a lentebb emlitett 23W-os (120W ekv) pilacs. Van olyan fej amiben ilyenbol 4 db van beszerelve. Ez kb. 60C meleg de meg a kezedet nem egeti meg. Szerintem halogenosbol nem lesz hideg meg a duplafalu sem. Nem veletlen hogy a rendes szoftboxok eleg massziv es hoallo anyagokbol vannak, soknak az oldalan meg szellozo is van.
Ha megnezel egy ilyen model halogent lathatod hogy igazabol az is ilyen rezso lampa csak van rajta egy uvegbura, raadasul E40-es menettel (nem probaltam de gondolom de ilyen foglaltot sem ecceru nalunk beszerezni).
Vannak meg gazkisulocsoves lampak (nevet nemtom) de nagynyomasu iv vagy gazlampaknak hijjak. Nincs bennuk szal hanem egy apro iv feny (ugy nez ki mintha meg lenne szakadva).
Ilyet pl a broncolor hasznal:
Na ezek is jo fenyessek de kell hozza egy komoly(draga) elektronyika. Nekem van egy ilyen elvu osram lampam (sotetkamrahoz), de a hazai osram keptelen behozni hozzavalo elotetelektronikat (igaz az izzo maga ~50eft korul van es a cucc sem olcso hozza).
|
Előzmény: Zölduborka (69)
|
|