webvandor Creative Commons License 2004.05.12 0 0 96
ftonyo
Az, hogy Menzies támogatója lennék, nem egészen igaz. Nem is feladatom megvédeni pontról pontra, tételről tételre. Szerintem is egy csomó túlzás van benne. Én már a topic elején megfogalmaztam, de úgy néz ki kiran is ilyesmit pöntyög, hogy furcsa, mennyire nem vagytok nyitottak ésszerű elméletekre. Pontosan úgy csináltok, mint a vaskalapos szobatudósok, akik a kényelmes karosszékből akarnak helyből megcáfolni olyan, sokszáz oldalon kifejtett elméletet, amit a szerzője sok évtized alatt, a helyszíneken nyert értesülésekből és _szakmailag megalapozva_ állított össze. Ettől ti és nyilván én is fényév távolságra vagyunk.

Ezzel a szakmailag körültekintőnek nevezhető munkával te és Mackensen semmit de egyáltalán semmit nem szegezett szembe, mint sima tagadást. Ez "elképzelhetetlen, lehetetlen, hülyeség".

Miszter Kú pedig jól látja. Ftonyo még elmegy, mert ő egyféle humántudományi nézőpontból fejezi ki nemtetszését. Konfucionizmus, stb stb. Ez engem nem érdekel, de amikor olvastam a könyvet, közel nem éreztem annyira erős filozófiát v ideológiát, mint ftonyo lát.

Mackensen viszont nem tud kiemelkedni abból a sokkhatásból, ami kedvenc elméletét, a Hapgood féle zagyvaságot éri amikor Menzies felvázolja, hogy jelentős valószínűséggel lehet más magyarázata is Pirinek, mint Hapgood. Ezért Mackensen elfogultsága, és tökéletesen alaptalan tagadása akár ki is radírozható, annyira nem ér semmit sem.

Végeredményben ami a topic lényege ezek után az az, hogy ftonyio megnyitotta, kifejezte hogy szerinte hülyeség, ezt érdemben nem igazán támogatta senki. Sok ilyen topic van, kis idő után elsüllyednek annak rendje módja szerint. Azért, mert mellette mi nem tudunk tárgyi bizonyítékot felhozni.
Vannak páran, akik legalább azt kifejezik h. utána kéne járni. Nyilvánvalóan ezt mi magyarok nem tehetjük meg, főleg nem a fotelben ülve. Lehúzni viszont valamit, ahhoz mi magyarok nagyon értünk, az biztos, fotelben ülve is. :)

Véleményem szerint se pro se kontra nem hiszem hogy valaki is ki tudná mozdítani a topicot ebből a sárból. De Menzies egyetlen, alapvetően fontos mondanivalója tovább fog élni, és ez az h. nagy hiba kinullázni a kínaiak szerepét a földrajzi felfedezésekben.

Sziasztok, további kellemes tagadást. :)

Előzmény: ftonyo (93)