wind12 Creative Commons License 2004.05.11 0 0 772
Haj-haj!

Van itt egy kis félreértés. A Klímás szaktársam nem a párátlanításról, hanem a porszűrésről beszélt. Én viszont a párátlanításról. A por és pollenszűrésről teljesen egyet értek vele, hogy ennek inkább marketing értéke van, mint valós, a jó minőség nem itt kezdődik. A párátlanítás viszont adódik a klíma tulajdonságából, hiszen a nagy relatív páratartalom esetén a hideg regiszteren kicsapódik a víz, és ezt cseppfolyós állapotban kivezetjük a szabadba. Magyarul kicsapatjuk a párát a helyiség levegőjéből.

A másik kérdésre a választ megtalálod minden készülék adatlapján. Például egy 5,3 kW-os készülék, aminek 5,3 kW a hűtő, és 5,6 kW a fűtőteljesítménye, annak a fogyasztása elektromos áramból 1,9 kW/h. Ez egy bizonyos gép konkrét adata, kisebb mértékű eltérések lehetnek, de kiindulásnak jó.
Természetesen bírniuk kell a 24 órás üzemet, hisz a hűtőgépedet sem kapcsolgatod ki-be. Amikor eléri a beállított hőmérsékletet, akkor leáll a kompresszor, és egészen addig nem kapcsol be, amíg ismét fel nem melegszik a levegő a tűréshatár fölé.
Páratartalommérő nem nagyon van bennük, bár egyes drágább készüléknél már hallottam, hogy beépítik, de ez nem jellemző.

Üdv.

Előzmény: Karika1177 (771)