Törölt nick Creative Commons License 2004.05.10 0 0 427
"Nem lehetséges, hogy azok, akik szerinted úgymond "élből" elutasítják, pillanatok alatt átlátnak olyan dolgokat, amik neked nem nyilvánvalóak (ld. még képzettség, továbbá intelligencia)?"

De. Lehet. Csak furának találom hogy olyan dolgot "látnak át", amit el sem olvastak (pl. Fery kezébe nem vetté a tt3-at, pedig többször is felajálottam hogy odaadom minden könyvem, ami érdekelheti). Ugyanis értelmes embernek tartom, akivel szeretnék én is egyszerre gondolkozni, és megbeszélni, hogy hol lehet, hol nincs igaza a könyvnek. De nincs miről gondolkodni, beszélgetni, ha el sem olvassa..

"Azonkívül pedig senki nem hivatkozott ilyenekre, amiket idéztél:
"már nincs mit kutatni ebben a témában, minden fel van fedezve".

De. Pl. Mikor Fery emlegeti a "galvánelemet". Végig sem hallgatja az elméletet, hogy vajon miért nem lehet hogy esetleg mégsem az (erre pedig már Teacher is adott információkat, amelyekre nem is válaszolt túl sokat..). És még vannak itt páran, akik szintén nem.
Hangsúlyozom, hogy lehet hogy igaza van végeredményben, mert nem vagyok szakember. De lehet hogy nincs. A hozzállás az, ami zavar. Nagyon jól jellemezte mindezt Fzso.

"A témánál maradva: a Minato motoros topikban leírtam, honnan tudjuk, mennyi vákuumenergia van jelen. Nem érek rá minden egyes topikba begépelni ugyanazt, amúgy is flood lenne."

Megértem.

"Nem lehet, hogy nem értetted meg a válaszokat?"

De. Lehet. De az olyan válaszokkal nem tudok kezdeni semmit hogy milyen az iq-m, mennyire elvakult egely-hívő vagyok, stb. Gondolom ezt meg te érted meg tőlem. Még ha nem is értesz egyet velem.

"Fel sem merül benned, hogy esetleg nem tudsz eleget ahhoz, hogy átlásd azt, amit másoknak meg pillanatok alatt sikerül?"

Az átlagembernél jobb képességűnek tartom magam, és ha valaki értelmesen elbábozza miről mit gondol, akkor azt képes vagyok megérteni.
HA. Elhiszem hogy ez esetleg fárasztó "munka", de a fórum ilyen. Sokan vagyunk. Ha nincs rá időd, akkor mondd azt, hogy nincs rá időm hogy meggyőzzelek, de ne halljam azt hogy buta paraszt bunkó vagyok, mert azt ki nem állhatom, főleg nem idegenektől (pl. Colonel). Kreatív munkát végzek egész nap, szabadidőmben is sokszor, ahol akármilyen hihetetlen, szükség van a logikára, iq-ra, kreativitásra egyaránt, nem is beszélve a humán oldali dizájnról (ami külön történet). Úgyhogy ne szójjon be nekem senki, hogy milyen hülye vagyok.. úgy hogy még csak nem is ismer.. hadd ne kelljen már ilyet elviselnem.

"Esetleg számot vetettél már azzal, hogy a rengeteg tudós munkája mekkora mennyiségű kísérleti/megfigyelési anyagot gyűjtött össze az elmúlt évszátadok alatt? Hogy ennek alapján elég sok mindenre rá tudjuk mondani, hogy nem úgy van?"

Olvastam pl., hogy hogyan fejlődött a fizika/matematika. Épeszűen el van magyarázva, és jól érthető, miből és hogyan alakulhatott ki a (z esetleg téves) felfogás, ami az energia-impulzus törvényeket illeti, és az azokhoz való ragaszkodás. Lehet hogy nincs igaza a cikknek, de azért el lehetne olvasni mindezt másnak is.

A másik dolog, ami zavar, hogy csak azt látjuk, amit akarunk látni, lásd jurassic park effektus: a nyomkövető rendszer csak annyiféle és annyi darab állatot számolt meg, ami a listáján volt. NEM KERESETT TÖBBET, hogy riaszthasson mert esetleg akkor kellett volna, hanem megállt egy értéknél, ami "deafult"-nak volt véve. (apropó, ajánlom elolvasásra a jurassic parkot, mert úgy 2x jobb mint a film..)

Mikor Csefkó Palival beszélgettem (elég sokat), aki elektronikával lassan 30 éve foglakozik, tekercsekkel 20 éve, a speciális tekercseivel 8 éve, magyarázta, hogy az iskolában bizonyos sémákat tanítanak meg, amelyek jól használhatóak, csak éppen MÁSFAJTÁKAT már NEM, és azt sem, hogy esetleg másképpen is fel lehet tekercselni egy huzalt, másképp is be lehet kötni valamit, mint az eddig megszokott.
A saját "tudásunktól" nem látjuk, nem akarjuk látni a további lehetőségeket, mert a meglévőeket akarjuk pátyolgatni, tökéletesíteni, mert ez jóval kényelmesebb, mint tök újat kitalálni és fejleszteni.
Magam is tapasztalom a szakmámban, hogy milyen hihetetlen nehéz a 0-ról csinálni valamit, és később attól még el is szakadni, mert oda a kényelem, és a "jólét".

"..nem szaladgálhatunk mindenki hagymázos álmai után egyesével?"

Nem értem. Nincs olyan sok alapelv, amivel vitatkozni kellene. A találmányokból (már amelyek megépültek) szerint meg lehet állapítani, ki melyik effktust használja ki, amelyekből nincs túl sok.
Nem kell 100 felé szaladgálni.

"És az sem merül fel benned, hogy miután elmondja az ember itt egyszer, kétszer, esetleg háromszor, tőle telhetően világosan és korrekt módon, mi a helyzet, esetleg már nem akarja azzal tölteni az idejét, hogy újra és újra ugyanazokat az ostobaságokat cáfolgatja?"

Egy kezemen meg tudom számolni, ki és hányszor magyarázott el valamit korrekt módon.

De álljon itt egy példa, hogy értsd az egyik okot, ami miatt "anyázok".
pl: lifter. Aszongya Feri: ionszél. Aszondom én: valószínűleg (most figyelj!) IGAZ, de ki kéne próbálni vákuumban is, hogy beigazolódjon, kinek van igaza. Mire Feri: "nem, nem kell, felesleges, mert ionszél." Szerinted EZ KORREKT hozzállás??
(persze mindez nem csak Feri és a lifter kérdése)
A mostani körülmények között egyetértek azzal, hogy valóban ionszélnek LÁTSZIK az effektus, és ezzel nincs mit vitatkozni, egészen a vákuumos kísérletekig. HA, és ismétlem, HA a vákuumban NEM "REPÜL" a lifter, akkor azt kell majd mondanom, ország-világ előtt, hogy IGEN, most egy érvvel több, hogy ionszél hajtja, és még valószínűbb hogy ez az igaz, nem az impulzus megmaradás sérülése.
Ugyanez igaz a rovarok repülésére, itt is ugyanolyan a hozzáállásom. Itt még a videót sem láttam, mégis (gondolom nagy csodálkozásodra) azt gondolom, hogy Ferinek lehet igaza azzal, hogy csak ugrálnak a rovarok, szerencsétlenek, nem pedig repülnek. EGYELŐRE IGAZAT ADOK NEKI, mert ez valószínűbbnek látszik(!)
De ismét ki kell hangsúlyoznom: MAGAM NEM LÁTTAM MÉG SEM ÉLŐBEN, SEM VIDEÓN hogy mi történik. (TE igen?) Egészen addig ez a véleményem (ugrálás), amíg más (eredmény) meg nem győz az ellenkezőjéről. Nem kiáltom ki rögtön az energiatételek sérülését.

Mindez szerinted logikátlan, buta és idióta hozzállás?

Előzmény: Törölt nick (426)